Gazdaság

Modern fémfeldolgozó épül Makón

Modern fémfeldolgozó épül Makón

2022. március 12., szombat
Modern fémfeldolgozó épül Makón

Korszerű fémhulladékfeldolgozó-telepet épít uniós támogatással, 179 millió forintos beruházással az Anton Konstrukt Kft. Makón.

A közlemény szerint a 125,26 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás segítségével kialakítandó telepen a beszállított fémhulladékok szelektálását, bontását, konfekcionálását és újrahasznosítását végzik majd.

A Makó központjától három kilométerre található, az M47-es autópályáról is jól megközelíthető, jelenleg elhanyagolt területen egy korszerű, 126 négyzetméteres alapterületű bontócsarnokot - amely magába foglalja a szükséges kiszolgáló helyiségeket -, valamint egy 152 négyzetméteres oldalfal nélküli fedett tárolót alakítanak ki.

A telep villamosenergia-igényét részben egy 50 kilowattos teljesítményű napelemrendszer biztosítja majd. A 2024 elejére befejeződő projekt részeként a vállalkozás vásárol egy digitális hídmérleget, egy elektromos üzemű targoncát és öt multiliftes konténert.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg 41 munkatársat foglalkoztató Anton Konstrukt Kft. négy új dolgozóval növeli létszámát.

A 2006-ban alakult cég - a honlapján olvasható adatok szerint - az építőipar több területén tevékenykedik. Kezdetben gipszkartonozást, festést és épületek hőszigetelését végezték, majd szolgáltatásaikat ingatlanfejlesztéssel bővítették. Magyarországon magán- és társasházak, irodaházak, üzemek generál kivitelezésével foglalkoznak. Németországban - ahol 2015-ben önálló fióktelepet nyitottak - épületvillamossági, víz-, gáz-, fűtés- és légtechnikai területen dolgoznak. Alvállalkozóként jellemzően áruházak, szállodák építésében, kórházak, könyvtárak, óvodák, egyéb középületek felújításában vesznek részt.

A magyar magántulajdonban álló vállalkozásnak a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2019-ben 597, 2020-ban 573 millió forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele. A kft. adózott eredménye 2020-ban 54,3 millió forint volt, 45 százalékkal haladta meg az előző évit.

(MTI/ Borítókép forrása: Terminator 2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.