Mihálffy Béla: Erkölcsi kötelességünk segíteni a bajbajutottakon

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, adománygyűjtésbe kezdett a szegedi Fidesz az ukrajnai háborús menekültek megsegítése érdekében. Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló fideszes jelölt elmondta, példaértékű összefogást tapasztal, néhány nap alatt több száz adományozó kereste fel a szegedi Fidesz irodáját.

Sajnálatos módon a szomszédunkban háború dúl, ebből Magyarországnak ki kell maradnia, ugyanakkor erkölcsi kötelességünk segíteni a bajbajutott kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak egyaránt

szögezte le a képviselőjelölt.

A helyzet súlyosságát észlelve a magyar kormány egy segélyakciót indít.

Varga Judit igazságügyi miniszter kedden bejelentette, hogy a magyar kormány 600 millió forintos segélyt küld Kárpátaljára.

Ez Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius akciója

– mondta Mihálffy, majd hozzátette, a magyar pártok közül a Fidesz elsőként hirdetett adománygyűjtő akciót.

Mihálffy elmondta, az összegyűlt adományok egy részét a Katolikus Caritason keresztül sikerült eljuttatni a Magyarországon elszállásolt menekültekhez. A fennmaradó adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével továbbítják a bajbajutottak részére. A képviselőjelölt kiemelte, az adományokat továbbra is várják a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájában hétköznap 9.00-17.00 óra között. Hozzátette, elsősorban tisztálkodószerekre és higiéniai eszközökre van szükség.

Egyetlen kárpátaljai magyar és ukrán bajbajutott sincs egyedül. Magyarországra és a szegediekre bármikor számíthatnak

zárta gondolatait.

Előző sztori

Fogdosta a nőket Makó utcáin a férfi, indítványozták a letartóztatását

Videóval
Következő sztori

Szijjártó: ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés