Politika

Mihálffy Béla: Erkölcsi kötelességünk segíteni a bajbajutottakon

Mihálffy Béla: Erkölcsi kötelességünk segíteni a bajbajutottakon

2022. március 2., szerda
Mihálffy Béla: Erkölcsi kötelességünk segíteni a bajbajutottakon

Mint arról a SzegedMa beszámolt, adománygyűjtésbe kezdett a szegedi Fidesz az ukrajnai háborús menekültek megsegítése érdekében. Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló fideszes jelölt elmondta, példaértékű összefogást tapasztal, néhány nap alatt több száz adományozó kereste fel a szegedi Fidesz irodáját.

Sajnálatos módon a szomszédunkban háború dúl, ebből Magyarországnak ki kell maradnia, ugyanakkor erkölcsi kötelességünk segíteni a bajbajutott kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak egyaránt

szögezte le a képviselőjelölt.

A helyzet súlyosságát észlelve a magyar kormány egy segélyakciót indít.

Varga Judit igazságügyi miniszter kedden bejelentette, hogy a magyar kormány 600 millió forintos segélyt küld Kárpátaljára.

Ez Magyarország történetének egyik legnagyobb humanitárius akciója

– mondta Mihálffy, majd hozzátette, a magyar pártok közül a Fidesz elsőként hirdetett adománygyűjtő akciót.

Mihálffy elmondta, az összegyűlt adományok egy részét a Katolikus Caritason keresztül sikerült eljuttatni a Magyarországon elszállásolt menekültekhez. A fennmaradó adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével továbbítják a bajbajutottak részére. A képviselőjelölt kiemelte, az adományokat továbbra is várják a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájában hétköznap 9.00-17.00 óra között. Hozzátette, elsősorban tisztálkodószerekre és higiéniai eszközökre van szükség.

Egyetlen kárpátaljai magyar és ukrán bajbajutott sincs egyedül. Magyarországra és a szegediekre bármikor számíthatnak

zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.