Mihálffy Béla: elkészült a Szegedet Bordánnyal összekötő kerékpárút

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Forgalomba helyezték a Szeged és Bordány közötti kerékpárutat, amely több mint 400 millió forintból készült el – jelentette be Mihálffy Béla vasárnap Sziksósfürdőn, miután az üllési és a bordányi polgármesterrel közösen felavatta az új útszakaszt.

A Fidesz Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló képviselőjelöltje emlékeztetett, régóta várták, hogy megvalósuljon ez a beruházás. Kiemelte, a közgyűlésben minden évben kérte a megvalósítást, mert több halálos baleset is történt az útszakaszon.

Mihálffy Béla elmondta, bízik benne, hogy mostantól az autósoktól távol, egy rendezett környezetben, biztonságosan tudnak a kiskundorozsmai és a szegedi kerékpárosok közlekedni.

Nagy Attila, Üllés polgármestere örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új úton, kerékpárral érkezhettek az eseményre.

Kiemelte, vannak még a Homokhátságban beadott kerékpárutas pályázatok, amelyeknek a győzteseit a napokban fogják kihirdetni.

Egész Csongrád-Csanád megyében el lehet mondani, hogy olyan kerékpáros turisztikai útvonalakon haladhatunk végig, ami korábban csak az álom kategória volt

emelte ki az üllési polgármester.

Tanács Gábor elmondta, több mint 10 éve épült meg a bordányi kerékpárút, de kiemelten fontos volt, hogy egészen Szegedig érjen az útszakasz. Bordány polgármestere hozzátette, reméli, hogy a települése nyer a Zákányszékkel közösen beadott pályázaton, mert fontosnak tartja, hogy minél több városba eljuthassanak a bordányiak kerékpárral és Mórahalom felé már csak a zákányszéki szakasz hiányzik.

Előző sztori

Tápai öregek legendameséje: amikor Mátyás rendet vág

Következő sztori

Beköszönt az igazi tavasz: jövő héten akár 20 fok is lehet