Sport

Kulcsfontosságú meccsek előtt a Szedeák

Kulcsfontosságú meccsek előtt a Szedeák

2022. március 11., péntek
Kulcsfontosságú meccsek előtt a Szedeák

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt még minden esélye meg van a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapatának arra, hogy bejusson az NB I/A rájátszásába. Simándi Árpád vezetőedző szerint a soron következő, Nyíregyháza elleni mérkőzés vízválasztó lesz.

Érzelemdús párosítás

A legutóbbi DEAC elleni hosszabbításos győzelemnek köszönhetően kedvező helyzetből várhatja az alapszakasz hajráját a Szedeák. A Debrecen elleni párosítás nem csak a drámai forgatókönyv miatt marad emlékezetes Simándi Árpád számára.

–A novemberi találkozón irányítottam először a csapatot, ráadásul a Milenko Topic - Andjelko Mandic edzőpáros ellen, akikkel korábban együtt dolgoztam Szegeden. A szegedi összecsapáson Berényi Sándorral meccselhettem, vele az Universiade válogatottnál dolgoztam együtt – ecsetelte a mérkőzések pikantériáját a szegediek mestere, majd hozzátette, csapata számára nem jött jókor a válogatott szünet, de ezzel együtt biztos benne, hogy ez a siker javítja az egyébként is jó kémiát az öltözőn belül.


– Úgy gondolom, összességében jó úton haladunk. Az eredményeikből is látszik, hogy voltak jobb és rosszabb periódusaink. A jelenlegi nyolcadik helyünk elfogadható, igaz, van még hová fejlődni – fűzte hozzá Simándi.

Pozitív mérleg
Simándi Árpád irányításával 15 mérkőzésen 8 győzelem és 7 vereség a Szedeák mérlege.

Sorsdöntő meccsek következnek

A szezon előtt a rájátszásba jutást tűzte ki célként a Szedeák. Az alapszakaszban még a Nyíregyházával, a Péccsel és az Alba Fehérvárral játszanak a szegediek.

–Minden esélyünk megvan arra, hogy bejussunk a rájátszásba. A hátralévő három találkozónkból kettőt is idegenben vívunk, ez nem könnyíti meg a helyzetünket. Minimum két győzelem szükséges, de a legfontosabb a szünet utáni első, nyíregyházi összecsapás lesz. Ott egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatjuk helyünket a középszakaszban és utána merészebb álmokat is szövögethetünk – fogalmazta meg elvárásait Simándi.

Belehúztak a kupában
A bajnokság mellett a Magyar kupában is érdekelt a Szedeák, a négy közé jutásért a mezőny legerősebb csapatával, a Falcoval játszanak március 31-én. – A Magyar kupa mindig különleges, hiszen ha egy meccset megnyersz, már éremért csatázhatsz. A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, nem könnyű a helyzetünk, de egy meccsen bármi előfordulhat. Egy biztos, a Falco ellen sem feltartott kézzel lépünk pályára – fogalmazott a tréner.

A Szedeák márciusi menetrendje:

Március 12. 19.00
Nyíregyháza – Szedeák

Március 19. 18.00
Szedeák – Pécs

Március 26. 18.00
Alba Fehérvár – Szedeák

Március 31. Magyar kupa (Debrecen)
Falco – Szedeák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.