Sport

Kiszakadt a gólzsák: hatot gurított a Szeged-Csanád GA

Kiszakadt a gólzsák: hatot gurított a Szeged-Csanád GA

2022. március 10., csütörtök
Kiszakadt a gólzsák: hatot gurított a Szeged-Csanád GA

Lehengerlő játékkal 6-0-s győzelmet aratott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Budaörs ellen a Merkantil Bank Liga szerdai játéknapján a Szent Gellért Fórumban.

Villámrajtot vettek a kék-feketék, Csoboth Kevin már a negyedik percben kiharcolt egy büntetőt, amelyet Horváth Krisztofer higgadtan értékesített. Újabb öt perc telt el a találkozóból, amikor megduplázta előnyét a házigazda: Horváth beadását Gajdos csúsztatta a budaörsi kapuba. A huszonharmadik minutumban Temesvári Attila mesteri indítást követően Csoboth kissé kiszorított szögből bevette Slakta Balázs hálóját, így a szünetre háromgólos szegedi előnnyel vonultak a felek.

A félidőben is izgalmas pillanatokat élhettek át a kilátogató szurkolók, ugyanis a klub ekkor jelentette be, hogy március 26-án egy jótékonysági mérkőzés keretében pályára lép a Ferencváros a Szent Gellért Fórumban.

https://szegedma.hu/2022/03/szegedre-jon-a-ferencvaros

Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor Farkas leleményes labdaszerzést követően ziccerbe hozta Horváth Krisztofert, aki ezúttal sem hibázott – a torinói kölcsönjátékos szezonbeli tizenharmadik találatával már négygólosra nőtt a házigazda előnye. Tíz perccel a vége előtt Bencze harcolt ki egy újabb tizenegyest, amelyet a csereként pályára lépő Germán Tamás magabiztosan gólra váltott. Az i-re a pontot az ugyancsak csereként beálló, szinte a teljes őszi szezon során sérüléssel bajlódó Daru Bence tette fel a nyolcvanharmadik percben.

https://www.youtube.com/watch?v=hUFZYAYTED0&ab_channel=Szeged-Csan%C3%A1dGrosicsAkad%C3%A9mia

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia gólzáporos győzelmével előrelépett a tabella harmadik helyére, igaz, a negyedik helyre visszacsúszó Kecskemét csütörtök este játszik a Budafok vendégeként.

Dragan Vukmir együttese vasárnap Soroksárra utazik, hazai környezetben legközelebb március 20-án az Ajka ellen láthatja őket a közönség.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budaörsi SC 6–0 (3–0)
Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Péter, Punyi Gyula)
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári (Daru, 73.) – Kovács M., Farkas A. – Csoboth (Bencze, 63.), Horváth K. (Debreceni, 73.), Dobos Á. (Gréczi, 63.) – Gajdos (Germán, 73.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Budaörsi SC: Slakta – Kojnok (Tóth K. a szünetben), Fényes (Tányéros, a szünetben), Gyurácz, Galambos – Sajbán Miklós, Zsidai (Petneházi, a szünetben) – Molnár T., Halácsi (Horváth B., 63.), Kapronczai (Vankó, a szünetben) – Murai. Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gól: Horváth K. (5., 11-esből, 61.), Gajdos (11.), Csoboth (23.), Germán (79., 11-esből), Daru (83.)

Dragan Vukmir:– Az előző, szentlőrinci vereség hozzátartozik a futballhoz. Akkor nem játszottunk jól, de tudtuk, hogy alig pár nap múlva újabb meccs van. Az első perctől domináltunk, megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapat minden játékosának.

Kiemelt kép: Szeged-Csanád GA/Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.