Politika

Katonák, fegyverek: Visszaidézték Márki-Zay Péternek Márki-Zay Pétert!

Katonák, fegyverek: Visszaidézték Márki-Zay Péternek Márki-Zay Pétert!

2022. március 18., péntek
Katonák, fegyverek: Visszaidézték Márki-Zay Péternek Márki-Zay Pétert!

Feljelentést tesz Márki-Zay Péter rémhírterjesztés miatt, a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis rémhírterjesztés, hogy az ellenzék katonákat küldene a háborúba - írtuk meg napközben.

Nem kellett sokat várni, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagáljon Márki-Zay bejelentésére.

"Ajánljuk a baloldal miniszterelnök-jelöltjének figyelmébe az alábbi mondatokat. Ezek a nyilatkozatok egyértelműen bizonyítják, hogy Márki-Zay Péter és a baloldal fegyvereket és katonákat küldene a háborúba. Felelőtlen viselkedésük veszélyes, mert belesodorhatják a háborúba Magyarországot" – írta közleményben a Kormányzati Tájékoztatási Központ, majd felsorolják "a baloldal azon nyilatkozatait, amelyekben arról beszélnek, hogy fegyvereket küldenének Ukrajnába".

Ezek azok tételesen:

2022. 02. 01.

Fekete-Győr András:

Magyarországnak fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát. Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára.

2022. 02. 13.

Márki-Zay Péter:

Természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának. Hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

2022. 02. 22.

Márki-Zay Péter:

Tehát hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

2022. 02. 23.

Márki-Zay Péter:

A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU így döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.

2022. 03. 01.

Rónai Sándor:

Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítjük 100 százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításában segítenekRónai Sándor azt is mondta, szerinte ezzel hazánk nem veszélyeztetné a kárpátaljai magyarságot. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.