Sport

Kárpátaljai rászorulóknak vitt adományokat a Szeged-Csanád GA labdarúgója

Kárpátaljai rászorulóknak vitt adományokat a Szeged-Csanád GA labdarúgója

2022. március 15., kedd
Kárpátaljai rászorulóknak vitt adományokat a Szeged-Csanád GA labdarúgója

Gajdos Zsolt a kárpátaljai Nagybégányról származik, a családja továbbra is ott él, ezért különösen fontosnak tartja, hogy segítsen a bajbajutottakon. A Szeged-Csanád GA támadója csapattársaival és a szurkolókkal közösen adománygyűjtésbe kezdett, a segélycsomagot pedig személyesen vitte el a magyar-ukrán határra.

– Elsősorban tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket gyűjtöttünk, ezekre van most a legnagyobb szükség. Kárpátalján egyébként is nagy a szegénység, ráadásul, a háború miatt most sokan nem tudnak dolgozni. Egyre jobban fogy az élelmiszer és gyógyszerhiány is van, ezért fontosnak éreztük, hogy segítsünk – nyilatkozta a klub honlapjának Gajdos Zsolt, aki kedden a magyar-ukrán határra elszállította az összegyűjtött adományokat, amelyeket a Kárpátaljai Görögkatolikus Jótékonysági Szervezet közreműködésével juttattak el a határ túloldalán élő rászorulóknak.

Az adománygyűjtésbe becsatlakoztak a szegedi ultrák is.

Mint ismeretes, a Szeged–Csanád Grosics Akadémia március 26-án jótékonysági barátságos mérkőzést játszik a Ferencvárossal. A Tisza-parti klub a jegybevételt a kárpátaljai menekültek megsegítésére fordítja.

https://szegedma.hu/2022/03/szegedre-jon-a-ferencvaros

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.