Három helyen helyezték el a kártápaljai családokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 200, zömmel kárpátaljai menekültet szállásoltak el eddig Csongrád-Csanád megyében. Az elszállásolásban Szeged-Csanádi Egyházmegye a Karitásszal és az egyetemmel összefogva vett részt.

három tonnányi adománnyal megrakodott, három kisteherautó gördült be kedden délután a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház udvarára. Az adományokat alig egy hét alatt gyűjtötték össze. Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász főigazgatója a Délmagyarnak azt is elárulta, három helyen biztosít az egyházmegye a Karitásszal és a Szegedi Tudományegyetemmel összefogva szállást a háború elől menekülteknek.

Jelenleg mintegy 200 főt szállásoltak el eddig Ásotthalmon, Domaszéken és az Ötthalmi Diáklakásokban.

Vannak köztük egyaránt kismamák, idősek, néhány hónapos csecsemők és kamaszok is. A menekültek teljes körű étkeztetéséről gondoskodik az egyházmegye, továbbá az Idegenrendészettel karöltve a jogi hátteret, regisztrációjukat is biztosítják.

Az Ágota Alapítvány és a Piarista Gimnázium tagjai rendszeres játszóházat szerveznek a gyerekeknek. Mindemellett egészségügyi szolgáltatást, Covid-szűrést és általános állapotfelmérést is biztosítanak. Az önkénteseket folyamatosan várják, ahogy az adományokat is a Karitász Csongor téri telepére.

A borítókép csak illusztráció!

Videó
Előző sztori

A jól bevált ajándékokat szeretik a szegediek nőnapon

Következő sztori

Megkezdődött a Holt-Tisza rehabilitációja