Hírzóna

Három helyen helyezték el a kártápaljai családokat

Három helyen helyezték el a kártápaljai családokat

2022. március 9., szerda
Három helyen helyezték el a kártápaljai családokat

Mintegy 200, zömmel kárpátaljai menekültet szállásoltak el eddig Csongrád-Csanád megyében. Az elszállásolásban Szeged-Csanádi Egyházmegye a Karitásszal és az egyetemmel összefogva vett részt.

három tonnányi adománnyal megrakodott, három kisteherautó gördült be kedden délután a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház udvarára. Az adományokat alig egy hét alatt gyűjtötték össze. Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász főigazgatója a Délmagyarnak azt is elárulta, három helyen biztosít az egyházmegye a Karitásszal és a Szegedi Tudományegyetemmel összefogva szállást a háború elől menekülteknek.

Jelenleg mintegy 200 főt szállásoltak el eddig Ásotthalmon, Domaszéken és az Ötthalmi Diáklakásokban.

Vannak köztük egyaránt kismamák, idősek, néhány hónapos csecsemők és kamaszok is. A menekültek teljes körű étkeztetéséről gondoskodik az egyházmegye, továbbá az Idegenrendészettel karöltve a jogi hátteret, regisztrációjukat is biztosítják.

Az Ágota Alapítvány és a Piarista Gimnázium tagjai rendszeres játszóházat szerveznek a gyerekeknek. Mindemellett egészségügyi szolgáltatást, Covid-szűrést és általános állapotfelmérést is biztosítanak. Az önkénteseket folyamatosan várják, ahogy az adományokat is a Karitász Csongor téri telepére.

A borítókép csak illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.