Sport

Egy félidő alatt lerendezte a meccset a Szeged-Csanád GA

Egy félidő alatt lerendezte a meccset a Szeged-Csanád GA

2022. március 20., vasárnap
Egy félidő alatt lerendezte a meccset a Szeged-Csanád GA

Villámrajtot vett, majd magabiztos győzelmet aratott az Ajka felett Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap a Szent Gellért Fórumban.

Dragan Vukmir mindössze egy helyen változtatott a Soroksár elleni bajnokihoz képes: Gréczi Mártont Dobos Áron váltotta a középpálya jobboldalán.

A középkezdés után nem kellett sokat várni az első gólra, 1 perc 10 másodpercnél járt az óra, amikor Csoboth Kevin tolta meg jó ütemben a labdát, egy ajkai védő szabálytalanul próbált szerelni, de a játékvezető előnyszabályt alkalmazott. A labda Horváth Krisztoferhez került, akli elhúzott a baloldalon, majd beadta labdát, amire tökéletesen érkezett Gajdos Zsolt és a hálóba fejelt.

A gól után is a szegediek irányítotték a játékot, Pejovics révén a keresztlécet is eltalálták, majd a 25. percben újabb találat született: Kővári Róbert verte meg védőjét a bal szélen, majd az alapvonalról Csoboth Kevin elé tálalt, aki hat méterről kíméletlenül a léc alá bombázott. 

Alig több, mint tíz perc telt el a második találat után, amikor újabb gólnak tapsolhatott a Szent Gellért Fórum közönsége: a 37. percben Csoboth Kevin cselezte ki védőjét, majd lőtt 22 méterről, lövése a jobb kapufán csattant, onnan pedig egyenesen a hálóba vágódott. 3-0

A második játékrészben visszaesett a mérkőzés irama, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A szegedieknél a hajrában pályára lépett Murár András, a klub saját nevelésű fiatal játékosa először mutatkozhatott be tétmérkőzésen a felnőttek között.

Dragan Vukmir csapata magabiztos győzelmének köszönhetően előre lépett a tabella harmadik helyére, a közvetlen rivális Kecskemét hétfőn Pécsre látogat. A kék-feketék jövő szombaton 15.30-kor a Ferencvárost fogadják egy jótékonysági barátságos meccs keretében a Szent Gellért Fórumban, a bajnokságot pedig április 3-án, a Diósgyőr otthonában folytatják.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Szeged-Csanád GA–FC Ajka 3–0 (3–0)
Szeged
, Szent Gellért Fórum, 750 néző. Vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Rózsa Dávid)
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári (Bencze, 75.) – Kovács M., Farkas A. – Dobos Á. (Germán, 64.), Horváth K. (Debreceni, 75.), Csoboth (Daru, 75.) – Gajdos (Murár, 86.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
FC Ajka: Balogh M. – Murka (Sejben, 34.), Görgényi, Tar, Csemer – Lehoczky (Doncsecz, a szünetben), Tajthy (Kenderes, 34.) – Gaál B. (Berzsenyi, 88.), Tóth G., Csizmadia Z. – Szarka Á. (Dragóner, 67.). Vezetőedző: Kis Károly
Gól: Gajdos (2.), Csoboth (27., 35.)

Dragan Vukmir:
 – Jól kezdtünk, három nulla volt ide az első félidőben, sőt kimaradt még néhány helyzet is. Rendben volt a hozzáállás, az akarat, és a szünet után annyit adtunk ki magunkból, amennyi az előny megőrzéséhez kellett.

Kis Károly:
 – A hazaiak gyorsan, már az első félidőben eldöntötték a meccset. Ennél jobbat, többet tudunk, és a kombinatív játékunk jó volt, de helyzeteket nem igazán alakítottunk ki. A Szeged megérdemelte a győzelmet.

Kiemelt kép: Délmagyar/ Török János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.