Csontozókéssel szúrta hasba ismerősét a hentesként dolgozó férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta a tragédiát okozó férfit.

Az eset még 2019 nyarán történt Szarvason, ahol a vádlott egy sörözőben iszogatott, és szóváltásba keveredett a pultossal, aki a sértett férfi élettársa. A sértett tanúja volt a történteknek, és arra intette a vádlottat, hogy „szerényebben viselkedjen”. Ezt nem hagyta szó nélkül a vádlott, visszafordult, és azt kiabálta: „most már gyere, nem érdekel mennyit fogok ülni”; „kicsinállak”.

Ahogy közelebb ért a férfihoz, elővette a magánál tartott csontozó kését, és a bal oldali bordaív alatt megszúrta. Ezt követően dulakodás alakult ki köztük, és vádlott is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A megszúrt sérültet súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Az idejében végrehajtott és szakszerű életmentő műtétnek köszönhetően sikerült megmenteni a sértett életét. A vádlott elmenekült, majd nem sokkal később visszament a helyszínre, ahol elfogták a rendőrök.

A táblabíróság a jelenleg 38 esztendős vádlottat emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

MTI
Borítókép: illusztráció

Előző sztori

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Következő sztori

Meghalt Szkárosi Endre, a Szépírók Társaságának elnöke