Közösség

Befejeződött a makkosházi óvoda felújítása

Befejeződött a makkosházi óvoda felújítása

2022. március 5., szombat
Befejeződött a makkosházi óvoda felújítása

Uniós és önkormányzati forrásból, 280 millió forintból felújítottákSzegeden a makkosházi óvoda épületét. 2017 óta kilenc ilyen intézmény rekonstrukciója fejeződött be a városban - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint a 108 gyereket befogadó makkosházi óvoda a panel- és a kertvárosrész határán működik, a három különálló, magastetős részből álló épületegyüttes 1990-ben készült el.

Az elmúlt hónapokban kicserélték a paneltechnológiával épült ingatlan külső nyílászáróit, hőszigeteléssel látták el a homlokzatot és a födémet, a tetőre pedig napelemes rendszert telepítettek. Felújították az óvodaépületek elektromos hálózatát, a belső és a külső világítást, új informatikai és beléptetőrendszert alakítottak ki, a csoportszobák pedig külső árnyékolást kaptak. Az akadálymentesítés részeként elbontottak belső ajtókat, az egyik bejárathoz rámpát építettek, és kialakítottak egy új, akadálymentes mosdót is.

Szegeden 2017 óta kilenc óvodaépületet újítottak föl több mint 3,8 milliárd forintból, ebből az uniós támogatás mellett 774 millió forintot az önkormányzat saját forrása fedezett.

A fejlesztési program keretében jelenleg három óvodaépület rekonstrukciója zajlik - áll a közleményben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.