Balhézott a Mars Téren, földre vitte a biztonsági őr

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszaeső garázda ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, aki tavaly augusztus 24-én a szegedi autóbusz-pályaudvaron garázdálkodott, több emberbe is belekötött, végül a Mars téren dolgozó biztonsági őr vetett véget a dorbézolásnak.

A közlemény szerint a férfi dél körül, a fenti napon félmeztelenül és ittas állapotban, hangosan ordibálva a buszállomás egyik megállójában várakozó férfi irányába rúgott. Mivel a megtámadott személy visszarúgott, illetve egy másik ott várakozó is távozásra szólította fel, a támadó a közelben álló taxik felé indult.

Emberére akadt

Eközben mindvégig ordibált és kezében lévőt holmiját a földre dobálta, ami miatt egy biztonsági őr odalépett hozzá, mire őt a vádlott szidalmazni és két kezével lökdösni kezdte. Ekkor a biztonsági őr a kezét megfogva próbálta a férfit az állomás területéről eltávolítani, aki erre leköpte, tovább lökdöste valamint ököllel az arca irányába ütött. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfit végül a biztonsági őr

lefogta, a földre vitte és a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta, annak ellenére, hogy őt ezalatt is próbálta megütni a zavart férfi.

Az esettel összefüggésben a biztonsági őrnek sérülése nem keletkezett. A járási ügyészség férfit különös visszaesőként elkövetett garázdaság vétségével vádolja, arra figyelemmell, hogy több alkalommal állt már bíróság előtt, részben hasonló jellegű bűncselekmények miatt, és jelen cselekményét is nem sokkal korábbi büntetése végrehajtásának befejezése után követte el. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Az oroszok elfoglaltak egy ukrajnai atomerőművet

Következő sztori

Lecsukódott a félsorompó, mégis sínre hajtott