Amerikai republikánus szenátor bírálja az EU Budapest és Varsó elleni jogállami intézkedéseit

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Marco Rubio floridai szenátor a Twitteren bírálta az Európai Unió Magyarország és Lengyelország elleni jogállami intézkedéseit az ukrajnai háború közepette.

“Lengyelország milliónyi, Magyarország több százezernyi menekültet fogad be, akik totalitárius háborús bűnös elől menekülnek”

– fogalmazott Twitter-bejegyzésében a befolyásos republikánus politikus.

A mikroblogban Rubio emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió éppen akkor tartja megfelelőnek a pillanatot anyagi források visszatartására a jogállami feltételekre hivatkozva, amikor ez a két ország ukrán menekültek millióit fogadja be. Mint fogalmazott:

“az EU valamiért azt gondolja, most van itt a legmegfelelőbb ideje annak, hogy pénzügyi büntetést szabjon ki rájuk, mert nem felelnek meg az ő definíciójuk szerinti ‘demokráciának'”.    

A floridai szenátor a bejegyzéséhez csatolta a BBC brit médiaszolgáltató februári tudósítását arról, hogy az EU Bírósága elutasította a jogállamisági mechanizmus ellen Lengyelország és Magyarország által benyújtott keresetet.

Előző sztori

Szerdától átmeneti lelhülés jön

Következő sztori

Két hiba után csak a döntetlent sikerült kiharcolnia a Szegednek