5 milliárd forintból fejlesztették a falvakat a megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Stratégiai jelentőségű folyamatnak nevezte a vidék felemelését Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa Üllésen. Az eseményen Nagy Attila, a Fidesz választókerületi elnöke is ott volt.

Gaal Gergely ismertette, hogy a Magyar Falu program keretein belül 5 milliárd forint érkezett eddig Csongrád-Csanád megye falvainak fejlesztésére.

Megyénkben a 60 településből 49 érintett a 2019-ben a kormány által indított Magyar Falu programban. A miniszteri biztos kiemelte, hogy a megye 2-es számú választókörzetében, ahol 10 település jogosult pályázni, eddig 1,2 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések.

Gaal Gergely kitért arra, hogy a nemzet jövője szempontjából stratégiai jelentőségű folyamat a vidék felemelése, de ehhez olyan településvezetőkre van szükség, akiknek vannak terveik, és olyan személyek is kellenek, akik képviselni tudják a vidék érdekeit az országos döntéshozatalban.

A megye 2-es számú körzetében Mihálffy Béla lehet a biztosíték arra, hogy folytatódjon a falvak fejlődése

-hangsúlyozta Gaal Gergely.

Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókörzetének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta, az elmúlt 3 hónapban végigjárta a Homokhátságot és azt tapasztalta, hogy a településvezetők kiemelten örülnek a Magyar Falu programnak, hiszen önerő hozzáadása nélkül kapnak fejlesztési támogatást.

Amennyiben bizalmat kapok április 3-án, azon dolgozok majd, hogy minél több pénzt nyerjen el a Homokhátság ebben a programban.

-jegyezte meg Mihálffy Béla.

Forrás: delmagyar.hu

Előző sztori

Újabb nyugdíjemeléseket tervez a kormány

Következő sztori

Újabb NATO-hadtest érkezik Magyarországra