15 milliós autót csempészett, a határnál fogták el

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogták egy bolgár férfit, aki még múlt hét csütörtökön próbált a román határon átcsempészni egy Németországban körözött autót.

A megalapozott gyanú szerint a bolgár férfi 2022. március 24. napján 0 óra körül jelentkezett kilépésre a Volkswagen Golf márkájú autó vezetőjeként Magyarország területéről Románia felé a csanádpalotai határátkelőhelyen. A kiléptetés során a gépkocsi értéke miatt elrendelt alaposabb ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy azt Németországban körözik, rendszáma is egy másik lopott autó azonosítója, valamint a férfi által átadott forgalmi engedély hamisítvány.

A pénzmosás, az egyedi azonosító jellel visszaélés és a közokirat hamisítás bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(Kép forrása: police.hu)

Előző sztori

Áder János a Tisza műanyagszennyezéséről beszélgetett legújabb podcastjében

Következő sztori

A KSH adatai szerint januárban több mint 467 ezer forint volt a bruttó átlagkereset