Balhé

15 milliós autót csempészett, a határnál fogták el

15 milliós autót csempészett, a határnál fogták el

2022. március 28., hétfő
15 milliós autót csempészett, a határnál fogták el

Elfogták egy bolgár férfit, aki még múlt hét csütörtökön próbált a román határon átcsempészni egy Németországban körözött autót.

A megalapozott gyanú szerint a bolgár férfi 2022. március 24. napján 0 óra körül jelentkezett kilépésre a Volkswagen Golf márkájú autó vezetőjeként Magyarország területéről Románia felé a csanádpalotai határátkelőhelyen. A kiléptetés során a gépkocsi értéke miatt elrendelt alaposabb ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy azt Németországban körözik, rendszáma is egy másik lopott autó azonosítója, valamint a férfi által átadott forgalmi engedély hamisítvány.

A pénzmosás, az egyedi azonosító jellel visszaélés és a közokirat hamisítás bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(Kép forrása: police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.