Olajmaffiózó volt szeretője szurkol Mihálik Edvinnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akárkitől kapott bátorító üzenetet a Momentum szegedi jelöltje!

A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló Mihálik Edvin csütörtökön osztotta meg közösségi oldalán, hogy a szegedi Fidesz legújabb szórólapján Gyurcsány bábjaként ábrázolják őt és Márki-Zay Pétert.

A poszt alá kommentelt egy bátorító üzenetet Kármán Irén is. – Hajrá Edvin! Az esélyesek között vagy ezek szerint, mert időt, pénzt áldoznak a lejáratásodra! – írta hozzászólásban a hírhedt olajmaffiózó, Portik Tamás egykori barátnője.

Ki az a Kármán Irén?

Kármán Irén, egykori újságíró a 2000-es években dokumentumfilmet forgatott és könyvet is írt az olajmaffiáról, a könyvben foglalt állításokat pedig sokan tartják feltételezésnek, összeesküvés-elméletnek. 2007 júniusában azt állította, könyve és az ahhoz végzett kutakodás miatt ismeretlenek elrabolták: Pesterzsébetről a Duna partra vitték autóval, ott összekötözték végtagjait, majd bántalmazták. A Lágymányosi-híd mellett találtak rá, kórházba került – inkább a sokkhatás, mint sérülései miatt. A rendőrök később semmilyen olyan bizonyítékot nem találtak, ami az emberrablásra utalt volna. 

A bizonyítás közben az orvosszakértők megállapították, a sértetten talált hasi sérülések nem az általa elmondott elrablás időpontjában, hanem pár nappal korábban keleteztek, ezt a Népszabadság 2007. december 12-ei számában megjelentek szerint Kármán maga is elismerte.

“Gyengéd érzelmi szálak”

Kármán Irént saját bevallása szerint gyengéd érzelmi szálak kötötték a hírhedt olajmaffiózóhoz, Portik Tamáshoz.
Portik az olajszőkítési ügyek egyik legjelentősebb játékosának tartott Energol Rt.-nek volt igazgató-tulajdonosa. 1997-ben adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. A rendőrség abban reménykedett, hogy Portik információkkal szolgálhat a 1996–1999 közötti robbantásokról, kivégzésszerű leszámolásokról is. Portik nyolc évig bujkált sikeresen feleségével és négy gyerekével a hatóságok elől, a sajtóhírek szerint többek között Dél-Amerikában és az USA-ban. Portik ellen 2003-ban elévülés miatt megszüntették az eljárást, majd ezután hazatért – írta róla az Index.hu.

A hírportál korábban közzétett egy videointerjút, amelyben Kármán Irén azt mondta: „gyengéd érzelmi szálak fűzik Portikhoz, aki azonban soha nem befolyásolta a munkájában”.

Csúnyán leszerepelt az előválasztáson

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke még tavaly áprilisban jelentette be, hogy Kármán Irént indítja a párt az ellenzéki előválasztáson a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es választókerületben. Az előválasztáson végül a harmadik – egyben utolsó – helyen végzett, a szavazatok mindössze 17,84 százalékát begyűjtve.

Előző sztori

Jogellenes volt a pedagógussztrájk a Fővárosi Ítélőtábla szerint

Következő sztori

Bálint Sándorról nyílt kiállítás a Szegedi Dóm Látogatóközpontban