Közélet

Nagyot nyer Szeged a Tiszavirág uszodával és a vizes világbajnoksággal

Nagyot nyer Szeged a Tiszavirág uszodával és a vizes világbajnoksággal

2022. február 17., csütörtök
Nagyot nyer Szeged a Tiszavirág uszodával és a vizes világbajnoksággal

Egy évvel ezelőtt adták át Szeged egyik ékszerdobozát, Tiszavirág Sportuszodát. A 16 milliárd forintos kormányzati forrásból, a Modern Városok Program keretében megépülő létesítmény azóta nyújt sportolási és kikapcsolódási lehetőséget a szegedieknek, és otthona volt már rangos „vizes” sporteseménynek. Júniusban pedig vízilabda világbajnoki mérkőzéseknek rendeznek majd itt. Merthogy néhány napja arról döntöttek, hogy a májusra tervezett és elhalasztott fukuokai vb helyett Magyarország lesz a beugró. A versenyt június 18. és július 3. között rendezik meg, de korántsem csak Budapesten. Szeged mellett Sopron és Debrecen is „beszáll” a rendezők közé.

Tizenkét év munkájának dicsérete

- Az a megtisztelő feladat éri Szegedet, hogy a 2022-es vizes világbajnokság vízilabda tornájának egyik házigazdája lesz. Mind a férfi, mind a női mezőnyben egy-egy csoportküzdelemnek lehetünk majd szemtanúi a júniusi világbajnokságon. Ennnek a vb-nek a lehetősége egy óriási győzelem, amely a kormány és a magyar sport elmúlt tizenkét évének munkáját dicséri - mondta a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Molnár Tamás, FINA vízilabda-bizottságának tagja, a honi vízilabda szövetség alelnöke.

Nem csak a sportolók használják

- Amellett, hogy nívós versenyeket rendeznek a világszínvonalú szegedi sportlétesítményekben, a város lakóinak sportolási lehetőséget is biztosítanak. Ezek mindegyike kormányzati forrásból valósult meg, és mindegyikről elmondható, hogy hiánypótló létesítmény és a szegediek évtizedes álma valósult meg. Az élet minden területén előreléptünk és április 3. után ezt a munkát szeretnénk folytatni, erre kérünk felhatalmazást a választóktól - mondta Mihálffy Béla, a kormánypárt országgyűlési képviselő-jelöltje.

Költséghatékony rendezés

Kizárólag már meglévő létesítményekben zajlanak majd az események, még ideiglenesen sem építenek semmit a szervezők, ezért például az óriás toronyugrás nem szerepel a programban. A Nemzetközi Úszöszövetség (FINA) jelentősen csökkentette a jogdíjakat, és azt is vállalta, hogy mindössze kis létszámú delegációt küld a világbajnokságra, ezzel is hozzájárulva a költségek csökkentéséhez. A világbajnokság rengeteg megfizethetetlen előnnyel jár a rendező országnak, és természetesen a városoknak is. Elég csak a turisztikai bevételekre gondolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.