Márki-Zay: A Mi Hazánk a Fidesz náci tagozata

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje folytatja országjáró turnéját, szombat reggel a Mars téri piac mellett tartott utcafórumot. A szegedi rendezvény békésen zajlott, nem úgy, mint a pénteki orosházi, ahol Márki-Zay Péter majdnem kapott egy jobbegyenest, azonban voltak érdekes kijelentései Hódmezővásárhely polgármesterének.

Rengetegen összegyűltek a Mars tér előtt szombat reggel 8 órakor Márki-Zay hívei közül, többségük az idősebb korosztályból – bár volt, aki csak a piacra szeretett volna bejutni -, de akadt pár fiatal is, amin maga a miniszterelnök-jelölt is meglepődött. Az egyórás rendezvényen részt vett még Mihálik Edvin tanácsnok és Szabó Sándor városfejlesztési alpolgármester is, akik rövid bevezető után átadták a szót Márki-Zaynak.

A tram-train bírálásával nyitott

Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestereként azzal kezdett a politikus, hogy milyen jó kapcsolatot ápol Szegeddel, amit már a tram-train is összeköt, igaz, szerinte kevésbé hasznos a két várost összekötő vasútvillamos. Sőt, egyenesen csődtömegnek tituálta a projektet, ami rengeteg vásárhelyi mindennapjait könnyítette meg.

Ez a Lázár János vezette tram-train projekt összeköt bennünket, bár egyelőre csődtömegnek tűnik, mert az a szerencse, ha éppen valamelyik nap nem siklik ki, nem szakad le, nem omlik össze…

-fogalmazott Márki-Zay. Erről eszébe jutott az ominózus orosházi-incidens is, hiszen elmondása szerint az idős hölgy a tram-train miatt szidta, mielőtt odagurult volna elé, hogy behúzzon neki. Majd még egy erős kijelentést tett:

Azt sem tudja, hogy amit szid, az Lázár János. Akik a migránsok miatt szidnak minket, azt sem tudják, hogy csak Orbán engedi be a migránsokat.

Gyorsan változnak a számok…

A miniszterelnök-jelölt közelmúltban tett látogatást Londonban, ahol azt nyilatkozta, hogy 40% esélyt lát a saját győzelmére – ezt a SzegedMa is megírta. Mára azonban nagyot fordult a világ, ugyanis Márki-Zay korábbi politikai sikereit felelevenítve -kezdve a polgármesterré választásával, ahol 57%-kal nyert, majd az előválasztáson szintén ekkora arányt ért el – abban reménykedik, hogy

április 3-án ismét 57%-kal legyőzzük Orbán Viktort.

Úgy tűnik, a hazai levegő jót tesz Márki-Zay magabiztosságának.

A család definiálását ellenzi, de szerinte is férfi és nő között jöhet létre házasság

Szintén a napokban írtunk arról, hogy a miniszterelnök-jelölt szerint a család definiálása az Alaptörvényben aberrált dolog – ennek ellenére szombat délelőtt az egyik fiatal kérdésére válaszolva elmondta, hogy személy szerint, mint katolikus:

  • ellenzi a válást,
  • ellenzi az abortuszt,
  • és egyetért az egyház álláspontjával, miszerint a házasság az egy férfi és egy nő között jöhet létre

Együtt működne a Fidesszel, de a Mi Hazánkkal nem

Egy másik lelkes fiatal arra volt kíváncsi, hogy megválasztása esetén Márki-Zay Péter hajlandó lenne-e a Fidesszel vagy a Mi Hazánkkal együttműködni, amire meglepő válasz érkezett:

A Mi Hazánkkal fölösleges, mert az Fidesz. Akárhova bejutott önkormányzat, mindig mindenbe a Fidesszel szavaz. A Mi Hazánk az a Fidesz náci tagozata, azt most felejtsük el. A Fidesszel természetesen igen.

Számunkra elég zavaros ez az érvelés. Tehát egy esetleges kormányváltás után nem lenne hajlandó együttműködni a Mi Hazánkkal, mert úgy szavaznak az önkormányzatoknál, mint a Fidesz. Ennek ellenére a jelenlegi kormánypárttal hajlandó lenne összedolgozni.

Hat pártot kell meggyőznie

A SzegedMa megkérdezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét: saját párt nélkül hogyan tervez bármilyen akaratot átvinni a Parlamenten? Szerinte nehéz dolog lesz, ugyanis hat pártot kell meggyőznie, míg Orbán Viktornak csak saját magát kell meggyőznie – ugyanis a pártja követi őt.

Ez egy nagyon kemény munka, itt hat párttal kell egyeztetni.

-hangsúlyozta válaszát Márki-Zay, amiből tulajdonképpen nem egészen tudtunk rájönni, hogyan működne a rendszer, amit elképzelt.

Előző sztori

Kigyulladt egy busz a Rókusi templom előtt

Következő sztori

Súlyos fejsérüléssel végződött egy kocsmai balhé Szegeden