Közelebb kerül az autópálya a Homokhátsághoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Forráskútról az M5-ös autópálya elérhető ugyan, de az út minősége nagyon rossz, és balesetveszélyes: most emiatt csak nagyon lassan lehet haladni rajta. Az útfelújítás azonban már nem várat sokáig magára.

Egyeztetve a települések polgármesterivel arra döntésre jutottunk, hogy ezt az útfelújítást haladéktalanul el kell végeznünk. Ezzel nem csak időt spórolunk az ott élőknek is, de az élet szinte minden területén érezteti hatását

-mondta Mihálffy Béla, a térség kormánypárti országgyűlési képviselő-jelöltje. Hozzátette, hogy az útfelújítás nem csak az aszfaltpálya felújítását jelent, hanem a biztonságos közlekedés elősegítésének érdekében forgalomtechnikai eszközök felszerelését is tervezik.

A környék minden települése nyer
A Forráskútiak mellett a környéken élők akár fél órát és nem kevés üzemanyagot spórolnak az útfelújítással. Üllés, Bordány Zsombó, Ruzsa, Pusztamérges és Zákányszék kerül közelebb az autópályához a beruházással.

A fejlődés útján Kiskundorozsma és a Homokhátság is

Mihálffy Béla célja, hogy megragadja azokat a lehetőségeket, ami Szegeden és a Homokhátságon élők mindennapjait segíti és az életszínvonalat javítja.

Sokat kell még dolgoznunk, de már most látszik, hogy Szeged és a Homokhátság környéke fejlődik. Éppen ezért különösen fontosnak tartom, hogy ne forduljunk vissza a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakba

– összegezett Mihálffy Béla. Hangsúlyozta, hogy minden beruházás összhangban van a helyiek érdekeivel, az egyeztetés pedig folyamatos a polgármesterekkel és az ott lakókkal is.

Mihálffy Béla a helyszínen egyeztetett Fodor Imrével, Forráskút polgármesterével
Előző sztori

Mától él az árstop Szegeden is

Következő sztori

Turizmus: Szeged az ötödik legnépszerűbb hazai célpont volt 2021-ben