Bolgár embercsempészt fogtak az M5-ösön

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogtak egy bolgár embercsempészt, aki az M5-ös autópályán, Lajosmizsénél tizenegy határsértőt vitt az autójában – olvasható a police.hu-n.

Mint írják, a rendőrök a pálya 67-es kilométerénél intézkedés alá vontak egy bolgár rendszámú járművet, amelyet egy bolgár állampolgár vezetett. A rendőrök a kocsiban a sofőrön kívül még tizenegy külföldit találtak, akik török és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 42 éves bolgár férfi a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak ellene.

A határsértőket – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelt képünk archív!

Előző sztori

Újabb kutatási program indul az SZTE-n

Következő sztori

Szegeden is megrongálták a kormány plakátját a Momentum aktivistái