Politika

Bartók Csaba: Magyarországot versenyképes helyzetbe emelte a kormány

Bartók Csaba: Magyarországot versenyképes helyzetbe emelte a kormány

2022. február 10., csütörtök
Bartók Csaba: Magyarországot versenyképes helyzetbe emelte a kormány

A Fidesz szegedi képviselőjelöltjei a családi adókedvezmény előnyeire és a 13. havi nyugdíj visszaépítésére hívták fel a figyelmet a csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Bartók Csaba, a Fidesz Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló jelöltje beszédében elmondta, a 2011. januárjában bevezetett, új, egyszerű és arányos családi adórendszer, két alapvető értékre épít: a munkára és a munka melletti gyermeknevelésre.

Kiemelte, az első évben 150 milliárd forint maradt a családoknál, ez az összeg már akkor is egyedinek számított.

– Magyarországot gazdaságilag versenyképes helyzetbe emelte a kormány. Ebben a folyamatban fontos szerep hárul a gyermeknevelésre, azonban a 2010-ben örökölt helyzet nem ígért fényes jövőt. A gyermekvállalás szegénységi kockázat volt annak idején, ebből keresett és talált kiutat az Orbán-kormány – emlékeztetett Bartók.

Hozzátette, a kormány egy fenntartható rendszert hozott létre, ami a gazdasági önállóság mellett lehetőséget ad arra, hogy magyarok népesítsék be a Kárpát-medencét.

Bartók Csaba kitért arra is, hogy kezdetben egy gyermek után havi 10 ezer forint adókedvezmény járt, kettő után 20 ezer, három után pedig 33 ezer. Azóta az összesített adóalapot növelték és az adókedvezmény már nem csak az SZJA-ból, hanem az egészségügyi szolgáltatási járulékból és a nyugdíjjárulékból is levonható.

Így jelenleg:

  • Egy eltartott gyerek után 10 ezer forint
  • Két eltartott gyerek után 40 ezer forint
  • Három eltartott gyerek után 99 ezer forint
  • Négy eltartott gyerek után 132 ezer forint
  • Öt eltartott gyerek után 165 ezer forint igényelhető

Szeretném üzenni mindazoknak, akik kételkednek a munkánkban, hogy ezt a folyamatot a kormány folytatni kívánja, mert Magyarország előre megy, nem hátra

– zárta beszédét a szegedi Fidesz elnöke.

Jön a 13. havi nyugdíj

Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben induló egyéni jelölt felhívta a figyelmet arra, hogy szerdán megkezdődött a 13. havi nyugdíjak kézbesítése és a hét folyamán minden érintett megkapja.

– A nyugdíjasok részt vettek hazánk felépítésében, ezért a kormány megbecsüli őket. Szegeden és a Homokhátságon is fontos, hogy megbecsüljük a nyugdíjasokat. A baloldal által elvett 13. havi nyugdíj kifizetését biztosítja a kormány, mindezt a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé – jegyezte meg a képviselőjelölt.

Mihálffy Béla emlékeztetett, Márki-Zay Péter szerint a tizenharmadik havi nyugdíj felesleges, ő azt javasolja, hogy a nyugdíjasok kevesebb áramot és gázt fogyasszanak.

Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt! Április 3-án szavazzanak a Fideszre

zárta beszédét Mihálffy.

Nyitókép: Kerekes Balázs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.