Közérdekű

A szegedi Auchanba is kerülhetett veszélyes citrom

A szegedi Auchanba is kerülhetett veszélyes citrom

2022. február 4., péntek
A szegedi Auchanba is kerülhetett veszélyes citrom

Az Auchan üzleteiben kapható, Törökországból származó citromot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - olvasható a hivatal jogsértési listájának pénteki tájékoztatásában.

A 2022.01.12-i csomagolási dátumú termék forgalmazását határértéket meghaladó szermaradék-tartalom miatt függesztette fel a Nébih. A mintavétel időpontja január 25. - írták.

A közlemény szerint a hatóság intézkedése 11 886 kilogramm citrom visszavonását jelenti, könnyen lehet, hogy a szegedi áruházba is jutott belőle.

Kép: Auchan

Az Auchan értesítése szerint a szóban forgó citrusfélét azANY YASA GIDA VE TARTIM MESIN cég forgalmazza/csomagolja, az áruházaikban "Lédig Citrom” megnevezés alatt lehetett megvásárolni 2022.01.18-31. közötti időszakban.

Arra kérik a vevőket, hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak, biztonságuk érdekébenne fogyasszák el, hanem mielőbb vigyék vissza valamelyik áruházaba, ahol a termékek teljes vételárát visszafizetik a vevőszolgálatokon - akár blokk nélkül is.

Nem ez az első alkalom, hogy baj van valamelyik élelmiszerrel az Auchanban. Legutóbb december elején kerültek szennyezett gombák az áruházaikba. De nem csak náluk jellemző, hogy valamilyen terméket vissza kell hívni: tavaly év végén az Aldinak kellett levenni egy jégkrémet a polcairól.

via MTI, Auchan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.