Ez a poszt a következő cikk része:

Tovább folytatódik az orosz invázió Ukrajnában >>>

A kormány segélyakciót indít

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Vásárosnaményban jelentette be, hogy a magyar kormány Híd Kárpátaljáért mottóval segélyakciót indít.

Most Magyarország az első biztonságos ország, és kétszázezer magyar él Kárpátalján, ezért segélyakciót készítenek elő, amit a kormányon belül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fog koordinálni.

Látjuk, hogy a civil világban is nagy a segítségnyújtásra vonatkozó akarat és szándék, a kormány ezt koordinálni fogja és állami forrásokból is hozzájárulunk ahhoz, hogy elsősorban a kárpátaljai magyarság, de “mindenki, aki az életéért fut Ukrajnából”, segítséget kaphasson

– fogalmazott Gulyás Gergely. A Híd Kárpátaljáért segélyprogram elindításával szeretnének segíteni azoknak, akik ott vannak, ott maradtak, ott kellett, hogy maradjanak. Be kell fogadni azokat, akik magyarként menedékre szorulnak, vagy akik menekültstátuszra jogosultak Magyarországon. A miniszter hangsúlyozta,

minden segítséget meg fognak adni az érintett magyarországi településeknek is. Emellett karitatív szervezetek is jelentkeztek, ezt a munkát kell koordinálni.

Gulyás Gergely jelezte: a kormány nagyon rövid időn belül közzé fogja tenni azokat az adománygyűjtő vonalakat és lehetőségeket, amelyeket a központi koordináció keretében azok a szervezetek fognak működtetni, amelyek közvetlenül segítséget tudnak nyújtani az Ukrajnából érkezőknek, vagy a Kárpátalján maradó magyaroknak.

Előző sztori

Putyin hajlandó delegációt küldeni Minszkbe, hogy Ukrajnával tárgyaljanak

Következő sztori

Kovács Zoltán: dezinformációk jelentek meg a kárpátaljai magyarokról