Közélet

Vörös kód lép életbe Szegeden is

Vörös kód lép életbe Szegeden is

2022. január 13., csütörtök
Vörös kód lép életbe Szegeden is

Vörös kódot rendelt el az emberi erőforrások minisztere Dél- és Észak-Alföldön. Az intézkedés értelmében valamennyi szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket.

A vörös kód csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet - közölte Fülöp Attila.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos. Van tehát szabad férőhely a hajléktanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást - tette hozzá.

Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámok megtalálhatóak a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain - mondta Fülöp Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.