Vörös kód lép életbe Szegeden is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vörös kódot rendelt el az emberi erőforrások minisztere Dél- és Észak-Alföldön. Az intézkedés értelmében valamennyi szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket.

A vörös kód csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet – közölte Fülöp Attila.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos. Van tehát szabad férőhely a hajléktanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást – tette hozzá.

Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámok megtalálhatóak a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain – mondta Fülöp Attila.

Előző sztori

Kormányinfó: már a negyedik oltást is kérheti, aki akarja

Következő sztori

Miért van két egyforma, egyirányba mutató lámpa a Belvárosi híd lábánál?