Végrehajtó-ügy: Az SZTE szerint nem történt szabálysértés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rövid idő alatt lezárta a belső vizsgálatot a Szegedi Tudományegyetem, miután közel 2000 oldalas nyomozati anyag szivárgott ki arról, hogy Schandl György több egyetemen is ,,megolajozta” általa kiváltságosnak vélt diákok vizsgáit.

A kiszivárgás után nem sokkal többek között a Pécsi Tudományegyetem is belső vizsgálatot indított, aminek eredményeképp az egyik tanársegédet, Mészáros Pál Emilt fel is függesztették.

A Szegedi Tudományegyetem esetében is felmerült, hogy hasonló szabálysértések történtek az Állam- és Jogtudományi Karon, azonban a mai nappal le is zárták a vizsgálatot.

Mint az Egyetem honlapján megjelent közleményben írják, ,,a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat” megvizsgálták. A rendelkezésre álló információk alapján pedig arra jutottak, hogy ,,a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta.”

Az ügy kirobbanása kapcsán lapunk megkereste az egyik feltételezett érintettet, Prof. Dr. habil. Szabó Imrét, a jogi kar egykori dékánját Szabó Bálint független önkormányzati képviselő kérdéseit továbbítva felé, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszolt nekünk.

(via Index)

Előző sztori

Kézi Eb Szegeden: három esetben indított eljárást a rendőrség

Következő sztori

A Szegedi Nemzetiben most színdarab marad el betegség miatt