Politika

Végrehajtó-ügy: Az SZTE szerint nem történt szabálysértés

Végrehajtó-ügy: Az SZTE szerint nem történt szabálysértés

2022. január 18., kedd
Végrehajtó-ügy: Az SZTE szerint nem történt szabálysértés

Rövid idő alatt lezárta a belső vizsgálatot a Szegedi Tudományegyetem, miután közel 2000 oldalas nyomozati anyag szivárgott ki arról, hogy Schandl György több egyetemen is ,,megolajozta" általa kiváltságosnak vélt diákok vizsgáit.

A kiszivárgás után nem sokkal többek között a Pécsi Tudományegyetem is belső vizsgálatot indított, aminek eredményeképp az egyik tanársegédet, Mészáros Pál Emilt fel is függesztették.

A Szegedi Tudományegyetem esetében is felmerült, hogy hasonló szabálysértések történtek az Állam- és Jogtudományi Karon, azonban a mai nappal le is zárták a vizsgálatot.

Mint az Egyetem honlapján megjelent közleményben írják, ,,a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat" megvizsgálták. A rendelkezésre álló információk alapján pedig arra jutottak, hogy ,,a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta."

Az ügy kirobbanása kapcsán lapunk megkereste az egyik feltételezett érintettet, Prof. Dr. habil. Szabó Imrét, a jogi kar egykori dékánját Szabó Bálint független önkormányzati képviselő kérdéseit továbbítva felé, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszolt nekünk.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.