Szeged környékén félszáz migránst fogtak az elmúlt 24 órában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád megyei egyenruhások 2022. első napján sem tétlenkedtek: mintegy 50 illegális bevándorlót füleltek le több csoportban, de embercsempészekkel is akadt dolguk újévkor.

Először tegnap hajnalban kaptak el a Készenléti Rendőrség járőrei Ásotthalom külterületén 20 illegális bevándorlót. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és afgán állampolgárnak magukat, azonban egyikük sem tudta igazolni magát, illetve az országba lépésüknek jogosságát.

Később a nap folyamán még egy tízfős, majd ma hajnalban egy 12 fős bandát sikerült elkapniuk. Mindkét eset Ásotthalomnál történt és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, azaz visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

Taxival vitte a migránsokat a magyar embercsempész

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogtak egy magyar állampolgárt, aki tegnap este taxijával próbált meg négy illegális bevándorlót az ország belseje felé szállítani. Az egyenruhások Szőregen a sofőr mellett négy határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották. A rendőrök a 48 éves magyar sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Szintén Szőregen sikerült elfogniuk a Készenléti Rendőrség embereinek az osztrák kollégákkal együttműködve egy román embercsempészt, akinek a gépjárművében négy határsértőt találtak. Ők szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu

Előző sztori

101 éves melegrekordok dőltek meg újév napján

Következő sztori

Röszkénél több órát kell várakozni a határon