Baleset

Részegen vezette a tolólapos gépet, maga alá gyűrt egy embert - vádat emelt az ügyészség

Részegen vezette a tolólapos gépet, maga alá gyűrt egy embert - vádat emelt az ügyészség

2022. január 26., szerda
Részegen vezette a tolólapos gépet, maga alá gyűrt egy embert - vádat emelt az ügyészség

Rémálomba illő esetről számol be a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye, amelyben elmondják: vádat emeltek egy férfival szemben, aki ittasan ült egy tolólapos traktorba, amihez ráadásul vezetői engedélye sem volt és több méteren keresztül gyűrte maga alá a társát.

Az eset még tavaly szeptemberben történt, amikor a férfi segédmunkáskánt dolgozott egy megyebeli település felújítás alatt álló szarvasmarha telepén, vezetői engedéllyel nem rendelkezett és tilos volt számára a telepen levő munkagépek használata is. A vádlott ennek ellenére elhatározta, hogy az egyik istálló bontása során kidöntött téglaoszlopokat trágyakitolásra használt tolólapos traktorral távolít el.

Ivott, majd beült a gépbe

Szeptember 24-én, délután 3 óra körül, miután szeszes italt fogyasztott beült a telepen levő egyik traktorba, beindította, majd az épülethez hajtott. Ott a társa feladata lett volna, hogy az oszlopot kötéllel a tolólaphoz rögzítse, azonban a vádlott ittasságából és a járművezetésben való járatlanságából adódóan a kuplungot rosszul engedte fel és a traktor hirtelen megindulva a tolólappal a sértettet fellökte.

A vádlott ezen túlmenően rossz sebességi fokozatba is rakta a kézi gázkart, így a munkagépet visszalassítani nem lehetett, a traktor áthaladt a földön fekvő sértetten, akinek ruhája az alvázba beakadt.

A vádlott ezután mintegy 20 méteren át görgette a traktor alatt fekvő sértettet a mellkasát összenyomva, majd a munkagép maga alá gyűrt egy kőművesállványt is, amely végül kitolta a sértettet.

Az ittas sofőr csak úgy tudott végül megállni, hogy az épület egy részének ütközött, társát életveszélyes állapotban szállították kórházba. A vádlottal szemben a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat.

Korábban már beszámoltunk egy meglepően hasonló esetről, amely sajnos tragédiával végződött.

https://szegedma.hu/2021/08/engedely-nelkul-hasznalta-a-traktort-halalos-balesetet-okozott

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.