Prostituáltakat fuvarozó férfi ellen emeltek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt indult eljárás Szegeden.

Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a megalapozott gyanú szerint tavaly a férfi egy hölgy ismerőse két fiatal, anyagilag és érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt előbb magához költöztetett és élelemmel látott el, majd rávette őket arra, hogy prostituáltként dolgozzanak. A fiatal lányokat a társa által megszervezett együttlétekre a gyanúsított szállította el autójával Orosházára, és az alkalmak után ő is fuvarozta vissza szálláshelyükre.

Az egyik sértettnek a szexuális szolgáltatásaival megszerzett teljes, kétmillió forintos jövedelmet át kellett adnia az őt futtató nőnek.

Ugyanezt a fiatal nőt a gyanúsított és társa arra is kényszerítette, hogy nyáron, a Győr-Sopron megyei Kapuváron napszámosként kukoricát kapáljon. A sértettnek innen végül sikerült megszöknie. A gyanúsított és ismerőse együtt indult a keresésére, majd a szomszédos település vasútállomásán rátaláltak, és a férfi kocsiján együtt szállították vissza a munkásszállóra.

A férfinál elrendelt házkutatás során több fegyver, valamint kábítószergyanús anyag is előkerült – tudatták.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Megvan, kik ellen készül az NL-csoportra a magyar válogatott

Következő sztori

Továbbra is gyengélkedik a tram-train