Postafordultával csempészte a migránsokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészen messziről, Svájcból jött Csongrád-Csanád megyéig az a férfi, aki ellen vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség. A svájci embercsempész több körben fuvarozta a migránsokat, és amint végzett az egyik turnussal, indult is vissza a következőért.

A vádirat szerint tavaly novemberben a férfi autójával Ruzsa térségébe hajtott, ahogyan azt a megbízójától – akinek nem derült ki a személyazonossága – feladatként kapta. Ott a délelőtti órákban a kapott koordináták alapján felvett nyolc külföldit, akikkel Ausztria felé indult.

A csempészett személyeket sikeresen leszállította az osztrák célállomásra, ahol telefonjával lefotózta őket, majd a róluk készült képet elküldte megbízójának. Az ekkor érkezett, újabb utasítások szerint visszafordult Magyarországra.

Másnap éjjel már Üllés közelében vett fel járművébe újabb nyolc külföldit, akikkel szintén az osztrák határ felé vette az irányt. Azonban az indulását követően nem sokkal a rendőrség megállította és igazoltatta. Az intézkedés során a kocsiban talált külföldiek magukat afgán illetve török állampolgárnak vallották, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A férfi által korábban csempészett 8 főhöz hasonlóan őket is ismeretlen személy kísérte át a szerb-magyar zöldhatáron hazánk területére, mellyel a terhelt is tisztában volt.

A vádlottat a járási ügyészség államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette elkövetésével vádolja. A letartóztatásban lévő férfi sorsáról a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Karikó Katalin 3 millió amerikai dollárral járó elismerésben részesült

Következő sztori

Közel 300 kilométert úszott a Tiszán egy jeladóval ellátott PET palack egy hét alatt