Ónos eső miatt adtak ki riasztást a megyénkre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma érkezik a hidegfront, ami csapadékot is hoz magával, mégpedig ónos esőt – emiatt Csongrád-Csanád és Békés megyékre sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Markáns hidegfront érkezik

Széllel tör be a hidegfront csütörtökön az északi országrészen. Nagy területen megerősödik, a délután érkező front mentén viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb lökések 60-75, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban.

A déli órákig a Dél-Alföldön jelentéktelen mennyiségű ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Délután az észak, északnyugat felől délkelet felé gyorsan áthelyeződő front mentén több helyen intenzív csapadék várható. A kezdeti esetleges havas esőt hamar intenzív hódara, havazás, hózápor váltja fel, esetenként dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat.

Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte éjszaka főként a Dunántúlon újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 cm hóval.

via Országos Meteorológiai Szolgálat

Előző sztori

Több tűzeset is volt tegnap a megyében

Következő sztori

A Móra Ferenc Múzeumnál jelent meg a fekete párduc