Sport

Olimpikonok szurkolnak majd a szegedi ÖtPróba Úszónapokon

Olimpikonok szurkolnak majd a szegedi ÖtPróba Úszónapokon

2022. január 31., hétfő
Olimpikonok szurkolnak majd a szegedi ÖtPróba Úszónapokon

Úgy tűnik, egy verseny erejéig fordul a kocka és nem mi fogunk szurkolni az olimpikonjainknak: az országos kiterjedésű ÖtPróba Úszónapok szegedi állomásán ugyanis a szabadidősportolókat Kárász Anna, az MVM Szeged VE Pekingben aranyérmes kajakozója és Storcz Botond, szintén olimpiai bajnok kajakozó fogja biztatni.

Az ÖtPróba mozgalom lényege, hogy sportolásra buzdítson, mégpedig úgy, hogy a hobbisportolók mellett olimpikonok is részt vesznek az eseményeken. A mostani ciklus már a párizsi olimpiára fókuszál, amely 2024-ben kerül majd megrendezésre, és addig folyamatos megmérettetésekkel készülnek a szervezők.

A versenyzők teljesítményét értéke ajándékokkal is díjazzák amellett, hogy találkozhatnak kedvenc sportolóikkal: az ÖtPróba eseményein pontokat gyűjthetnek a résztvevők, amelyeket később ajándéktárgyakra válthatnak be.

Az eddigi 7 mozgásforma 8-ra bővült: futás, túrázás, országúti és hegyi kerékpár, úszás, kajak-kenu valamint triatlon mellett mostantól görkorcsolyában is lehet pontokat gyűjteni a meghatározott eseményeken. A szegedi rendezvény az úszásról fog szólni, helyszíne pedig a patinás Tiszavirág Sportuszoda lesz.

Miskolc, Debrecen és Kecskemét után Szeged!

A sportolók 10 sávos, 50 méteres medencében teljesíthetnek 500, 1500 és 3000 méteren, 1, 2 és 4 Ötpróba pontért február 5-én, szombaton. A verseny különlegessége, hogy két olimpikon is drukkol majd a szabadidősportlóknak Tiszavirág medencéjének széléről: Kárász Anna és Storcz Botond is jelen lesznek.

A nevezni ide kattintva lehet, és nem árt sietni, ugyanis február elsején, azaz holnap éjfélkor zárul a regisztráció.

Kiemelt kép: Tiszavirág Sportuszoda / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.