Mi lesz veled, karácsonyfa?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap volt vízkereszt, ami nem csupán a keresztény hitvilág ünnepét jelöli: ekkor bontják el a legtöbben karácsonyfájukat. De mi lesz a sok fenyővel január hatodika után?

Ha azoknak a táborát erősíti, akik nem szeretnének egyből megválni a karácsonyfájuktól, még egy kis ideig nézegetheti: a városi hulladékgazdálkodási cég a megyeszékhely területén ingyenesen fogja begyűjteni a fenyőfákat január 17. és február 4. között. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. arra kéri a lakosokat, reggel 6-ig helyezzék ki a kommunális hulladékgyűjtők mellé a fenyőket.

Vannak még azonban fontos tudnivalók:

  • díszmentesen,
  • szaloncukor/szaloncukros papír nélkül,
  • talpmentesen
  • minden egyébtől megcsupaszítva

kell odatenni a fenyőfát, ahova egyébként a hulladéktároló edényt is tenni szoktuk. Fontos továbbá, hogy a 1,5 méternél nagyobb fákat ketté kell vágni, ugyanis ekkora méretű hulladék fér a jármű garat részébe.

A lecsupaszított fák egy komposztálóüzembe kerülnek, ahol mulcsot darálnak belőlük. Később ez kerül parkokban, ligetekben a sétautakra.

Az SZKHT nyomatékosan megkéri a lakosokat, hogy a feleslegessé vált karácsonyfákat semmiképp se helyezzék a szelektív hulladék gyűjtésére kihelyezett tárolókhoz!

A fenyők térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban is nyitvatartási időben – a hulladékudvarokról bővebb tá­­jékoztatást a www.szegedihulladek.hu internetes oldalon találnak az érdeklődők. 

via Délmagyar

Előző sztori

32 milliós tehergépkocsit foglalt le a rendőrség

Következő sztori

Kimenne a kézi-Eb szegedi meccseire? Íme, minden fontos tudnivaló!