Közérdekű

Mi lesz veled, karácsonyfa?

Mi lesz veled, karácsonyfa?

2022. január 7., péntek
Mi lesz veled, karácsonyfa?

Tegnap volt vízkereszt, ami nem csupán a keresztény hitvilág ünnepét jelöli: ekkor bontják el a legtöbben karácsonyfájukat. De mi lesz a sok fenyővel január hatodika után?

Ha azoknak a táborát erősíti, akik nem szeretnének egyből megválni a karácsonyfájuktól, még egy kis ideig nézegetheti: a városi hulladékgazdálkodási cég a megyeszékhely területén ingyenesen fogja begyűjteni a fenyőfákat január 17. és február 4. között. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. arra kéri a lakosokat, reggel 6-ig helyezzék ki a kommunális hulladékgyűjtők mellé a fenyőket.

Vannak még azonban fontos tudnivalók:

  • díszmentesen,
  • szaloncukor/szaloncukros papír nélkül,
  • talpmentesen
  • minden egyébtől megcsupaszítva

kell odatenni a fenyőfát, ahova egyébként a hulladéktároló edényt is tenni szoktuk. Fontos továbbá, hogy a 1,5 méternél nagyobb fákat ketté kell vágni, ugyanis ekkora méretű hulladék fér a jármű garat részébe.

A lecsupaszított fák egy komposztálóüzembe kerülnek, ahol mulcsot darálnak belőlük. Később ez kerül parkokban, ligetekben a sétautakra.

Az SZKHT nyomatékosan megkéri a lakosokat, hogy a feleslegessé vált karácsonyfákat semmiképp se helyezzék a szelektív hulladék gyűjtésére kihelyezett tárolókhoz!

A fenyők térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban is nyitvatartási időben – a hulladékudvarokról bővebb tá­­jékoztatást a www.szegedihulladek.hu internetes oldalon találnak az érdeklődők.

via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.