Sport

Megvan, kik ellen készül az NL-csoportra a magyar válogatott

Megvan, kik ellen készül az NL-csoportra a magyar válogatott

2022. január 14., péntek
Megvan, kik ellen készül az NL-csoportra a magyar válogatott

Szerbia ellen játszik idén először a nemzeti tizenegy a Puskás Arénában.

Mint arról a SzegedMa is beszámolt, brutális csoportba került a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában: Marco Rossi együttese az Európa-bajnok olaszokkal, az ezüstérmes angolokkal, valamint a 2014-es vb-győztes németekkel lesz egy kvartettben.

https://szegedma.hu/2021/12/eb-ujratoltve-halalcsoportba-kerult-a-magyar-valogatott-a-nemzetek-ligajaban

A sztárcsapatok elleni felkészülés jegyében, márciusban két felkészülési mérkőzés vár a mieinkre: március 24-én a szerbeket fogadjuk a Puskás Arénában, majd öt nappal később, március 29-én az északírek otthonában lépünk pályára – közölte az MLSZ.

– Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé  mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. 

– A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra.

Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, ahol csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Sztojkoviccsal. Észak-Írország ellen sosem könnyű játszani, ráadásul ezúttal idegenben fogunk pályára lépni ellenük, így még nehezebb dolgunk lesz, hiszen tudjuk, hogy hazai pályán különösen erősek, és nagyon nehéz legyőzni őket – fogalmazott az olasz szakember.

Marco Rossi elmondta, a két márciusi mérkőzésen alapvető cél, hogy továbbfejlesszék a csapat játékát, másrészt pedig lehetőséget biztosítanának hogy olyan játékosoknak, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban.

Kiemelt kép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.