Szórakozás

Már-már a szegedi James Bondnak állították be Szabó Bálintot, aki Macronnal szelfizgetett!

Már-már a szegedi James Bondnak állították be Szabó Bálintot, aki Macronnal szelfizgetett!

2022. január 7., péntek
Már-már a szegedi James Bondnak állították be Szabó Bálintot, aki Macronnal szelfizgetett!

Az elvileg igen szigorú biztonsági intézkedések ellenére besétáltEmmanuel MacronésOrbán Viktor, illetve a visegrádi országok kormányfőinek decemberi budapesti csúcstalálkozójára a szegedi önkormányzat egyik képviselője.Szabó Bálint szelfizgetett is a francia köztársasági elnök és a magyar miniszterelnök közelében, amikor azok már a tárgyalóasztalnál ültek.

A képviselő manővereit

a külföldi vezetők biztonságáért felelős Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei azonban nem vették észre, nem tűnt fel nekik, hogy egy illetéktelen személy is bejutott a zárt ajtók mögött zajló diplomáciai eseményre

- számolt be a bombasztikus hírről a 24.hu. A lap szerint ugyan a Belügyminisztérium azt közölte, hogy a csúcstalálkozón nem történt rendkívüli esemény, így a biztosítással kapcsolatban sem folytatnak vizsgálatot; de végül a TEK elismerte - állítja a lap, hogy a csúcstalálkozóval kapcsolatos információk - Szabó hívatlan bejutásáról - valósak. A 24.hu úgy tudja - tették hozzá, hogy a titkosított értékelés mellett komoly megrovásokat is kiosztottak az érintetteknek, sőt személyi konzekvenciái is voltak az ügynek.

Szabó Bálint a 24.hu-nak azt mondta - a lap tudósítása alapján,

azért ment be a találkozóra, hogy tesztelje a biztosítást.

Korábban ugyanis már más védett eseményeken is sikeresen játszotta ki a biztonságiak éberségét, ezért úgy gondolta, hogy a világ egyik legvédettebb politikusa esetében is próbára teszi a rendszert.

Szabó szerint abszurd, hogy milyen könnyen jutott el Emmanuel Macron közelébe.

Már húsz perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rám. Akkor megkértek, hogy diszkréten távozzak a teremből

– mondta a lapnak a szegedi képviselő, a cikk szerint.

Szabó Bálint: költői túlzás az egész

A hír kapcsán megkerestük Szabó Bálintot, aki "költői túlzásnak" minősítette a 24 cikkét. Ő úgy fogalmazott egészen pontosan érdeklődésünkre, hogy "hülye kérdésekre" csak komolytalan válaszokat tudott adni a lapnak, de

valójában szó sem volt arról, hogy hívatlanul érkezett volna az eseményre; vagy, hogy "tesztelte volna" a biztosítást, vagy a TEK-et.

- Hivatalos meghívóval voltam Budapesten, de természetesen nem a francia-magyar csúcson; ami zártkörű volt. Az ominózus szelfit akkor készítettem, amikor a találkozó első pár perce sajtónyilvános volt, akkor lehetett vágóképeket, fotókat készíteni - mesélte lapunknak a független képviselő, aki hozzátette: a delegációval utazott konvolyban, Márki-Zay Péterrel, Dobrev Klárával és Karácsony Gergellyel is találkozott aznap a francia nagykövetségen; több programon is résztvett; egyebek mellett a Várkert Bazárban is - magyarázta.

Szabó szinte végig tudósította egyébként azt a két napot, amit akkoriban Budapesten töltött, és azt írta: Szeged fejlesztési lehetőségeiről tárgyalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.