Már-már a szegedi James Bondnak állították be Szabó Bálintot, aki Macronnal szelfizgetett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elvileg igen szigorú biztonsági intézkedések ellenére besétált Emmanuel Macron és Orbán Viktor, illetve a visegrádi országok kormányfőinek decemberi budapesti csúcstalálkozójára a szegedi önkormányzat egyik képviselője. Szabó Bálint szelfizgetett is a francia köztársasági elnök és a magyar miniszterelnök közelében, amikor azok már a tárgyalóasztalnál ültek.

A képviselő manővereit

a külföldi vezetők biztonságáért felelős Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei azonban nem vették észre, nem tűnt fel nekik, hogy egy illetéktelen személy is bejutott a zárt ajtók mögött zajló diplomáciai eseményre

számolt be a bombasztikus hírről a 24.hu. A lap szerint ugyan a Belügyminisztérium azt közölte, hogy a csúcstalálkozón nem történt rendkívüli esemény, így a biztosítással kapcsolatban sem folytatnak vizsgálatot; de végül a TEK elismerte – állítja a lap, hogy a csúcstalálkozóval kapcsolatos információk – Szabó hívatlan bejutásáról – valósak. A 24.hu úgy tudja – tették hozzá, hogy a titkosított értékelés mellett komoly megrovásokat is kiosztottak az érintetteknek, sőt személyi konzekvenciái is voltak az ügynek.

Szabó Bálint a 24.hu-nak azt mondta – a lap tudósítása alapján,

azért ment be a találkozóra, hogy tesztelje a biztosítást.

Korábban ugyanis már más védett eseményeken is sikeresen játszotta ki a biztonságiak éberségét, ezért úgy gondolta, hogy a világ egyik legvédettebb politikusa esetében is próbára teszi a rendszert.

Szabó szerint abszurd, hogy milyen könnyen jutott el Emmanuel Macron közelébe.

Már húsz perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rám. Akkor megkértek, hogy diszkréten távozzak a teremből

– mondta a lapnak a szegedi képviselő, a cikk szerint.

Szabó Bálint: költői túlzás az egész

A hír kapcsán megkerestük Szabó Bálintot, aki “költői túlzásnak” minősítette a 24 cikkét. Ő úgy fogalmazott egészen pontosan érdeklődésünkre, hogy “hülye kérdésekre” csak komolytalan válaszokat tudott adni a lapnak, de

valójában szó sem volt arról, hogy hívatlanul érkezett volna az eseményre; vagy, hogy “tesztelte volna” a biztosítást, vagy a TEK-et.

– Hivatalos meghívóval voltam Budapesten, de természetesen nem a francia-magyar csúcson; ami zártkörű volt. Az ominózus szelfit akkor készítettem, amikor a találkozó első pár perce sajtónyilvános volt, akkor lehetett vágóképeket, fotókat készíteni – mesélte lapunknak a független képviselő, aki hozzátette: a delegációval utazott konvolyban, Márki-Zay Péterrel, Dobrev Klárával és Karácsony Gergellyel is találkozott aznap a francia nagykövetségen; több programon is résztvett; egyebek mellett a Várkert Bazárban is – magyarázta.

Szabó szinte végig tudósította egyébként azt a két napot, amit akkoriban Budapesten töltött, és azt írta: Szeged fejlesztési lehetőségeiről tárgyalt.

Előző sztori

Ígéri az SZKHT: felkészülten várják a havazást!

Következő sztori

Tragikus baleset az M43-as autópályán