Ma sem jár a tram-train

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap mi is megírtuk, hogy egész nap módosult közlekedési rend lesz érvényben a vasútvillamos hálózatán: a szerelvény csak Hódmezővásárhelyen belül közlekedett, Szegeden villamosok, a két település között pedig pótlóbuszok szállították az utasokat. A MÁV közölte, hogy január 25-én is hasonlóan fog alakulni a járatok közlekedése.

Már sejteni lehetett…

Gyanítottuk, hogy még keddre sem fog helyreállni a közlekedés, ugyanis az SZKT is kiadott egy közleményt, miszerint az egyes villamos járatai fogják januárt 25-én pótolni a vasútvillamos járatait. Később már a MÁV is kiadta a közleményét a módosult közlekedési rendről.

A vasúttársaság azt írja, hogy csak Hódmezővásárhely városi szakaszán belül közlekedik a tram-train, a hódmezővásárhelyi szakaszon kívül pótlóbusz, illetve villamos jár helyette. Az utasoknak a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk főként a csúcsidőkben.

Teljes útvonalon kimaradó járatok

Nem közlekednek a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, amelyek 

  • Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, 
  • Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak,
  • Továbbá a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, 
  • Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló járatok sem közlekednek.

Pótlóbuszok, pótlóvillamosok

  • Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás és Rókus vasútállomás között az utasokat pótlóbuszok szállítják az óra 42-kor induló vasútvillamosok helyett, valamint
  • Rókus állomás és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között a Rókus állomásról óra 57-kor induló vasútvillamosok helyett.
  • buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóban állnak meg.

Mint ahogyan arról már korábbi cikkünkből értesülhettek, Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között a vasútvillamosok helyett pótlóvillamos szállítja az utasokat – konrétan az egyes villamos.

HódmezővásárhelyenTram-train járat közlekedik. 

Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomástól minden óra 20-kor, Hódmezővásárhely vasútállomástól minden óra 31-kor indul. 5-15 perces késések előfordulhatnak a csatlakozások miatt.

via mavcsoport.hu

Előző sztori

Rendkívül ritka, fehér aranysakált lőttek ki Szeged közelében

Következő sztori

Évek óta vezet jogsi nélkül a fiatalkorú srác, drogot is találtak nála