Közlekedés

Ma sem jár a tram-train

Ma sem jár a tram-train

2022. január 25., kedd
Ma sem jár a tram-train

Tegnap mi is megírtuk, hogy egész nap módosult közlekedési rend lesz érvényben a vasútvillamos hálózatán: a szerelvény csak Hódmezővásárhelyen belül közlekedett, Szegeden villamosok, a két település között pedig pótlóbuszok szállították az utasokat. A MÁV közölte, hogy január 25-én is hasonlóan fog alakulni a járatok közlekedése.

Már sejteni lehetett...

Gyanítottuk, hogy még keddre sem fog helyreállni a közlekedés, ugyanis az SZKT is kiadott egy közleményt, miszerint az egyes villamos járatai fogják januárt 25-én pótolni a vasútvillamos járatait. Később már a MÁV is kiadta a közleményét a módosult közlekedési rendről.

https://szegedma.hu/2022/01/a-tram-traint-potolja-az-1-es-villamos

A vasúttársaság azt írja, hogy csak Hódmezővásárhely városi szakaszán belül közlekedik a tram-train, a hódmezővásárhelyi szakaszon kívül pótlóbusz, illetve villamos jár helyette. Az utasoknak a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk főként a csúcsidőkben.

Teljes útvonalon kimaradó járatok

Nem közlekednek a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, amelyek 

  • Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, 
  • Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak,
  • Továbbá a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, 
  • Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló járatok sem közlekednek.

Pótlóbuszok, pótlóvillamosok

  • Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás és Rókus vasútállomás között az utasokat pótlóbuszok szállítják az óra 42-kor induló vasútvillamosok helyett, valamint
  • Rókus állomás és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között a Rókus állomásról óra 57-kor induló vasútvillamosok helyett.
  • buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóban állnak meg.

Mint ahogyan arról már korábbi cikkünkből értesülhettek, Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között a vasútvillamosok helyett pótlóvillamos szállítja az utasokat - konrétan az egyes villamos.

HódmezővásárhelyenTram-train járat közlekedik. 

Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomástól minden óra 20-kor, Hódmezővásárhely vasútállomástól minden óra 31-kor indul. 5-15 perces késések előfordulhatnak a csatlakozások miatt.

via mavcsoport.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.