Sport

Kiakadtak a franciák és a szerbek a kézi Eb szegedi szervezésén

Kiakadtak a franciák és a szerbek a kézi Eb szegedi szervezésén

2022. január 12., szerda
Kiakadtak a franciák és a szerbek a kézi Eb szegedi szervezésén

A két együttes a szállodai körülményeket bírálja, szerintük nem megfelelően tartják be a koronavírus-járvány elleni szabályokat. A szervezők értetlenül állnak a kritikák előtt.

A francia kézilabda-válogatott sztárjátékosa, Nikola Karabatic kedd este egy videókonferencián elmondta, a csapatot sokkolta a maszk nélküli vendégek látványa.

– Megdöbbentett, sőt sokkolt bennünket a maszk nélküli vendégek látványa. Ugyanott étkezünk, ahol ők

– idézi a L’Équipe Karabaticot, aki szerint turisták gyűrűjében reggelizett a csapattársaival, holott szerinte a protokoll előírja, hogy ez egy izolált szobában történjen.

A szegedi csoportból nem csak a franciák fogalmaztak meg lesújtó véleményt a szervezéssel kapcsolatban, hanem a szerbek is.

– Kaotikus a szervezés az Európa-bajnokságon. A maszk nélküli vendégek egy légtérben vannak a csapatokkal. Nem tesztelik az összes együttest, valamint késnek a teszteredmények (én még mindig arra várok, hogy teszteljenek, pedig reggelre volt ütemezve).

Az eredmény? Néhány játékos már most megfertőződött. Hogyan játszhatnánk így?

– írta közösségi oldalán a szerb kapitány, Toni Gerona.

Értetlenül állnak a szervezők

"Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük.

Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek.

Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban" - olvasható az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben.

"A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak" - fogalmaznak a levelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.