Karikó Katalin tanácsaival gazdagodhatunk az Educatio Kiállításon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 13. és 15. között ad otthont a fővárosi Hungexpo a hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjének, az Education Kiállításnak. Az eseménytől természetesen nem marad a távol a centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem sem, ugyanakkor online is elérhető lesz az expó.

Az intézmény célja idén is a pályaválasztás előtt álló középiskolások megszólítása. A látványos stand mellett a SZTEminárium magazin különkiadásával is készülnek az egyetem képviselői, melyben helyet kapnak Karikó Katalin jótanácsai is.

A szegedi alumni jótanácsai között szerepel a személyes kapcsolatok fontossága, valamint hogy higgyünk önmagunkban és fókuszáljunk arra, amit éppen tenni szeretnénk.

Aki kíváncsi a professzor jótanácsaira, az online el is olvashatja őket, de a karok rövid bemutatkozás, illetve a különböző lakhatási lehetőségek előnyei és hátrányai is szót kapnak benne. Az egyetem 12 kara pedig nem csupán a budapesti standoknál, hanem online is elérhető lesz a kiállítás idején. Szóval minden lehetőség adott a szegedi középiskolásoknak, akár Szegedről is, hogy tájékozódjanak.

Előző sztori

Sörétes puskával riasztják a kormoránokat a megyében

Következő sztori

Látványos timelapse videó készült a szegedi havazásról