Gazdaság

Januártól 320 ezret is kereshet egy szegedi Auchan dolgozó

Januártól 320 ezret is kereshet egy szegedi Auchan dolgozó

2022. január 19., szerda
Januártól 320 ezret is kereshet egy szegedi Auchan dolgozó

A béremelés szele úgy tűnik, mindenhova elér lassan: az Aldi és a Lidl fizetésemeléseiről mindig széleskörben tájékoztatja a sajtót, ezúttal pedig az Auchan közölte a 2022-re szánt terveit.A bérek és a juttatások mértéke két lépcsőben január 1-jétől és július 1-jétől fog emelkedni, amire a vállalat összesen 3,2 milliárd forintot fordít.

Sikeresen megállapodott az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az idei béremelésről, amiről Karsai Zoltán úgy fogalmazott:

A bér és munkaerőpiaci helyzet az idei évben is komoly kihívás elé állította a tárgyaláson résztvevő feleket. Az Auchan vezetésével azonban konstruktív egyeztetéseket folytattunk, és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete részéről elégedetten álltunk fel a tárgyalóasztaltól

– mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Az előző évekhez képest magasabb mértékben fejleszti béreit az Auchan Retail Magyarország. A kiskereskedelmi vállalat HR politikájának alapja, hogy a teljesítményt és a szakértelmet jutalmazza, így a nagyobb felelősségi körrel rendelkező, nem vezető beosztású szakértő munkatársak magasabb fizetéssel rendelkeznek.

Akár 421 ezres bruttó kezdő fizetés is lehetséges

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, a teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 000 forinttól 421 000 forintig terjed. Amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket, akkor ez az összeg júliustól 342 000 forinttól akár 445 000 forint is lehet.

A pék és a komissiózó is jól keres

Az Auchan számos szakmában kínál munkalehetőséget, ami a jövedelmi kategóriákban is tükröződik, különösen a szakképzettséget igénylő pozícióknál. Egy pék jövedelme például az év második felétől 485 000 forintra emelkedhet, egy logisztikán dolgozó komissiózó munkatársé pedig a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan eléri a havi bruttó 500 000 forintot.

Emellett a vállalat továbbra is biztosítja a béren kívüli juttatások széles körét: az Auchan Cafetéria kártyát és vásárlási kedvezményt, a kockázati és baleseti életbiztosítást, valamint a kiemelt kockázatú betegségbiztosítást. Az Auchan a munkavállalók munkába járásának költségeit is támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.