Januártól 320 ezret is kereshet egy szegedi Auchan dolgozó

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A béremelés szele úgy tűnik, mindenhova elér lassan: az Aldi és a Lidl fizetésemeléseiről mindig széleskörben tájékoztatja a sajtót, ezúttal pedig az Auchan közölte a 2022-re szánt terveit. A bérek és a juttatások mértéke két lépcsőben január 1-jétől és július 1-jétől fog emelkedni, amire a vállalat összesen 3,2 milliárd forintot fordít.

Sikeresen megállapodott az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az idei béremelésről, amiről Karsai Zoltán úgy fogalmazott:

A bér és munkaerőpiaci helyzet az idei évben is komoly kihívás elé állította a tárgyaláson résztvevő feleket. Az Auchan vezetésével azonban konstruktív egyeztetéseket folytattunk, és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete részéről elégedetten álltunk fel a tárgyalóasztaltól

– mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Az előző évekhez képest magasabb mértékben fejleszti béreit az Auchan Retail Magyarország. A kiskereskedelmi vállalat HR politikájának alapja, hogy a teljesítményt és a szakértelmet jutalmazza, így a nagyobb felelősségi körrel rendelkező, nem vezető beosztású szakértő munkatársak magasabb fizetéssel rendelkeznek.

Akár 421 ezres bruttó kezdő fizetés is lehetséges

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, a teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 000 forinttól 421 000 forintig terjed. Amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket, akkor ez az összeg júliustól 342 000 forinttól akár 445 000 forint is lehet.

A pék és a komissiózó is jól keres

Az Auchan számos szakmában kínál munkalehetőséget, ami a jövedelmi kategóriákban is tükröződik, különösen a szakképzettséget igénylő pozícióknál. Egy pék jövedelme például az év második felétől 485 000 forintra emelkedhet, egy logisztikán dolgozó komissiózó munkatársé pedig a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan eléri a havi bruttó 500 000 forintot.

Emellett a vállalat továbbra is biztosítja a béren kívüli juttatások széles körét: az Auchan Cafetéria kártyát és vásárlási kedvezményt, a kockázati és baleseti életbiztosítást, valamint a kiemelt kockázatú betegségbiztosítást. Az Auchan a munkavállalók munkába járásának költségeit is támogatja.

Előző sztori

Eltűnt a Szeviép-ügy egyik tanúja

Következő sztori

Lázár János csökkentené a tram-train menetidejét