Idős hölgyet mentettek, de tüzet is oltottak a megyénk tűzoltói a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt két napban számos esethez riasztották a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédőket, azonban hála a szakszerű és gyors közbelépésüknek egy olyan eset sem volt, ahol bárki megsérült volna.

Mozgalmas szombat

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szegedi lakásban szombaton délután. A szegedi tűzoltók is méréseket végeztek a lakásban, a gázszolgáltató szakemberei a vízmelegítőt és a tűzhelyet a lakók biztonsága érdekében átmenetileg leválasztotta a hálózatról. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Egy beteg, idős nő lakásához is riasztották a tűzoltókat aznap. Hódmezővásárhelyen, egy első emeleti lakást kellett felnyitniuk a tűzoltóknak, mert az asszony – rosszulléte miatt – magatehetetlenül feküdt a padlón. A tűzoltók létra és kéziszerszámok segítségével nyitották fel a lezárt lakást, majd a sérültet rábízták mentők munkatársainak.  

Két autó karambolozott szombaton Szentes és Fábiánsebestyén között, a 4642-es úton. A szentesi tűzoltók áramtalanították a járműveket – itt a balesetben ketten megsérültek. 

Illusztráció

Kétszer is égett a nádas

Több hektáros területen égett a nádas, füves terület szombaton délután Szegednél. Hat hivatásos egység dolgozott a területen a lángok eloltásán, melyek veszélyeztették a közeli autópálya forgalmát is. A Több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat a tűzoltók. 

Vasárnap pedig két szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók. Először Sándorfalván égett a nádas egy hektáros területen, a tüzet a szegedi hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók és a balástyai kutató-és mentőcsoport tagjai oltották el. Másodszor pedig Csanyteleknél gyulladt ki a száraz fű, mintegy ötezer négyzetméteren – itt a csongrádi tűzoltók végezték el a beavatkozást.   

via csongrad.katasztrofavedelem.hu

Előző sztori

Ellenállási stúdium, 1956: szabotázstechnikák egykor

Következő sztori

Mire érdemes figyelni az állásinterjún?