Horror Szeged mellől: tárgyalják az alvó család életére törő férfi ügyét

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Törvényszéken mai előkészítő ülésen tárgyalták annak a férfinak az ügyét, aki álmukban megpróbálta megölni korábbi élettársa rokonait, köztük egy gyereket tavaly a Szegedtől alig 40 kilométerre lévő Apátfalván.

A férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát – emiatt jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene -, a nő ezért anyaotthonba költözött, amelyről azonban nem tájékoztatta a vádlottat. Ezért a férfi tavaly január 20-án este ittasan megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ezt a sértettek elutasították, a bejárati kaput lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A férfi, miután többször is hívogatta telefonon korábbi élettársa fivérét,

éjszaka visszatért az épülethez, bemászott az udvarra, és bement a házba, ahol a nő testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak.

A vádlott hozzájuk lépett, azt kiáltotta, hogy

megölöm a fiadat, meghaltok

majd egy késsel az alvó gyermek felé szúrt. A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt, és a szúrást sikerült a kezével fölfognia, míg a gyermeket édesanyja kirántotta az ágyból. A férfi ezután többször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély, és az elvégzett műtétek mentették meg.

Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, és sikerült megfékeznie a vádlottat, aki elmenekült a házból.

A bíróságra kéz- és lábbilincsben elővezetett férfi elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban tagadta, hogy a gyereket is meg akarta ölni. Az ügyben a bíróság ezért tárgyaláson fog dönteni.

A 36 éves tótkomlósi férfit több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A bűnösség beismerése esetében 15 év fegyházbüntetést szabnak ki rá, melyből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Előző sztori

Az újévben is segítenek a rászorulókon a bohócdoktorok

Következő sztori

Utánpótlás válogatott balhátvédet igazolt a Szeged-Csanád GA