Csak a második félidővel voltak elégedettek a magyarok Bahrein ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ligetvári Patrik, Lékai Máté, valamint Gulyás István szövetségi kapitány is csak a második félidővel volt elégedett szombaton, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahreint a Szigetszentmiklóson rendezett felkészülési mérkőzésen

“Kellett egy félidő, hogy bemelegedjünk, de ezt ki kell javítanunk, mert az Európa-bajnokságon nem engedhetjük meg magunknak” – szögezte le Ligetvári, a Telekom Veszprém balátlövője a 19-18-a vendégvezetéssel zárult első felvonásról.

Klubtársa, Lékai úgy fogalmazott, támadásban nem járatták elég gyorsan a labdát, ennek ellenére sokszor eladták, nagyon statikusak voltak és a védekezésük sem volt eléggé feszes. “Látványos különbség volt a két félidő között, az elsőben nem volt tempója, ritmusa a játékunknak, és csak ácsorogtunk védekezésben” – értékelt Gulyás István.

Ligetvári felidézte, hogy a szünet után javították a hibáikat, védekezésben agresszívabbak, támadásban pedig pontosabbak lettek, ahogyan az első felvonásban is kellett volna. “Amit támadásban egész héten gyakoroltunk, az jól működött, pláne a második félidőben, és ez nagyon pozitív” – nyilatkozta.

Gulyás István elmondta, másfél nap pihenő következik, de aki akar, az vasárnap és hétfőn is maradhat Telkiben, a bázisként szolgáló MLSZ-edzőközpontban. “Bent maradunk, ott mennek ki egy kicsit, nagyon nem mászkálnak. Kategorikusan nem lehet megtiltani semmit, de felnőtt emberek módjára viselkednek, ahogyan karácsonykor és szilveszterkor is. Mindenki érzi a súlyát a jelenlegi helyzetnek” – magyarázta a koronavírus-járvány miatti aggályok kapcsán.

Lékai elárulta, aki hazamegy, az csak a szűk családdal találkozik, amelynek tagjai tesztelve vannak, hiszen “mindenki tudja, milyen felelősség van rajtunk”. A szakvezető közölte, a visszatérés után ismét edzések lesznek és megkezdik a célirányos felkészülést a hollandokra. Akkor már José María Rodríguez Vaquero – sportági becenevén Chema – edző is csatlakozhat a csapathoz, akinek a családjában több megbetegedés történt, ezért eddig nem utazhatott.

ro 2

Magyarországra, de hétfőn ő is megérkezik. A spanyol edző élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket, vagyis látta és hallotta, ami történt, és el tudta mondani a véleményét a játékosoknak, illetve a szakmai stáb többi tagjainak, és Nagy Lászlóval a szombati edzőmeccs alatt is végig kapcsolatban volt.

Előző sztori

Továbbra is kerülje Röszkét és csandápalotát , ha Magyarországra igyekszik

Következő sztori

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel vasárnapra virradóra Csongrád-Csanád megyében