Bekokainozva futott a rendőrök elől az embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két embercsempész letartóztatását is kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség, akik összességében 38 illegális bevándorlót próbáltak meg továbbszállítani. Az egyiküknél ráadásul drogot is találtak, valamint kokain hatása alatt volt.

Egy éjszaka, két fogás

Mindkét gyanúsított egy-egy kisteherautóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. Múlt hét szerdáról csütörtökre virradóra az egyik férfi Szeged külterületén felvett a járműbe 25 személyt, míg a másik gyanúsított Pusztamérgesen 13 illegális határátlépőt, akiket a megbízóik juttattak át hazánk területére. A gyanúsítottak ezután Németország irányába indultak volna, de a rendőrök ezt megakadályozták: igazoltatták, előállították és őrizetbe vették őket.

Az egyik férfi megpróbált a rendőrök elől elfutni, de őt mintegy 500 méteres üldözés után sikerült elfogni, tőle egyébként még kábítószert foglaltak le és kokaint is fogyasztott.

A gyanúsítottak utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Előző sztori

Februárban jön a 13. havi nyugdíj

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2022.01.28.