Krimi

Akár életfogytiglant is kaphat a várandós feleségét megölő személyiségzavaros férfi

Akár életfogytiglant is kaphat a várandós feleségét megölő személyiségzavaros férfi

2022. január 26., szerda
Akár életfogytiglant is kaphat a várandós feleségét megölő személyiségzavaros férfi

A Szegedi Törvényszék előtt állt szerdán az a 41 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi, aki 2020 novemberében különös kegyetlenséggel végzett várandós feleségével. Akár tényleges életfogytiglanit is kaphat. A férfi nem tudott a tettére magyarázatot adni.

A vádirat szerint a válást tervező vádlott 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában két késsel rátámadt hét hónapos várandós feleségére.

A védekező nőn több mint 30 szúrt sebet ejtett; elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje is eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette, és a magzat is elhalt.

A gyilkosságnak szemtanúja volt a házaspár három és fél éves kislánya is, akit a férfi a történtek után gépkocsiba ültetett, majd a vádlott édesanyjához mentek, aki a rendőrséget értesítette.

A férfi beszámítási képességeit korlátozza, hogy paranoid személyiségzavarban szenved. A tragédia előtt félelemben élt, úgy érezte, megfigyelik, csak hirtelen felindulásból fordult ügyvédhez a válás érdekében. A férfi úgy fogalmazott: kilenc éve harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata volt feleségével, érthetetlennek tartja a történteket.

A gyilkosságra nem tudott magyarázatot adni, annyit azonban elárult: az első késszúráskor a feleség még aludt.

A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint magzatelhajtás bűntettével vádolják. A főügyészség tényleges életfogytiglani szabadságvesztést indítványozott vele szemben. A tárgyalás szakértők meghallgatásával májusban folytatódik.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.