Akár életfogytiglant is kaphat a várandós feleségét megölő személyiségzavaros férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Törvényszék előtt állt szerdán az a 41 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi, aki 2020 novemberében különös kegyetlenséggel végzett várandós feleségével. Akár tényleges életfogytiglanit is kaphat. A férfi nem tudott a tettére magyarázatot adni.

A vádirat szerint a válást tervező vádlott 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában két késsel rátámadt hét hónapos várandós feleségére.

A védekező nőn több mint 30 szúrt sebet ejtett; elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje is eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette, és a magzat is elhalt.

A gyilkosságnak szemtanúja volt a házaspár három és fél éves kislánya is, akit a férfi a történtek után gépkocsiba ültetett, majd a vádlott édesanyjához mentek, aki a rendőrséget értesítette.

A férfi beszámítási képességeit korlátozza, hogy paranoid személyiségzavarban szenved. A tragédia előtt félelemben élt, úgy érezte, megfigyelik, csak hirtelen felindulásból fordult ügyvédhez a válás érdekében. A férfi úgy fogalmazott: kilenc éve harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata volt feleségével, érthetetlennek tartja a történteket.

A gyilkosságra nem tudott magyarázatot adni, annyit azonban elárult: az első késszúráskor a feleség még aludt.

A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint magzatelhajtás bűntettével vádolják. A főügyészség tényleges életfogytiglani szabadságvesztést indítványozott vele szemben. A tárgyalás szakértők meghallgatásával májusban folytatódik.

(via MTI)

Előző sztori

Megduplázódtak az új fertőzöttek az elmúlt 24 órában

Következő sztori

Három újrázó, egy új kormánypárti jelölt a megyében