/

A Szegedi Nemzetiben már februárban ősbemutatót tartanak

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kell sokat várni 2022 első ősbemutatójára a Szegedi Nemzetiben. Horgas Ádám főrendező Én vagyok én, te vagy te című monodrámáját kettős szereposztással, Menczel Andrea és Csorba Kata előadásában február 11-től láthatja a közönség a Kisszínházban.

Menczel Andrea és Csorba Kata – Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

A mai olvasópróbával kezdetét vette a hathetes próbafolyamat, melynek során a két színésznő, Csorba Kata és Menczel Andrea különböző karakterek megformálására készül fel. A monodráma műfaja mindig igazi mélyvíz a színészeknek, hiszen nem támaszkodhatnak a kollégáikra, így ez esetben a nézőkre tekintenek partnerként – akik a szegedi teátrumban eddig nem látott módon befolyásolhatják az események alakulását.

Ez azt eredményezi, hogy nem lesz két egyforma előadás, hiszen a közönség részvétele határozza meg a történetet, ami minden alkalommal újabb és újabb improvizációs kihívások elé állítja a művészeket.

Horgas Ádám – Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

A különleges produkció szerzője és rendezője, Horgas Ádám kiemelte, hogy ez a darab mérföldkő az életében, ugyanis első alkalommal állít színpadra nem adaptációt, hanem egy saját művet.

Az alapszituáció szerint egy fiatal nő pszichiátere különleges terápiát talál ki számára: kincskereső játékot, melyben meg kell találni a nyomokat, és így eljutni a továbbiakhoz, egészen a kincsig. A nő ezáltal – valós eseményeken alapuló – szélsőséges helyzetekbe keveredik.

Mivel az előadás hatalmas feladat a két művész számára, a látvány egészen egyszerű lesz, hogy ne vonja el a figyelmet a színészi munkáról.

Barnák László főigazgató kiemelte, hogy az Én vagyok én, te vagy te cím ugyan egyértelmű állításnak tűnhet, de a színházban ez sosem az. Ugyanis minden kijelentés kérdéseket vet fel, hiszen a színház a kérdésfeltevés és a jelenidejűség terepe. Ez a darab is tükröt fog tartani, a Szegedi Nemzeti Színház pedig folytatja azt a tendenciát, hogy falai között olyan produkciók készülnek, melyeket máshol nem láthat a közönség – garantálva ezáltal az egyedülálló élményeket a nézők és a színészek számára egyaránt.

Barnák László – Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

via Szegedi Nemzeti Színház Sajtó

Előző sztori

Férfi kézi Eb: 10 ok, amiért ott kell lenned a PICK Arénában

Következő sztori

Oltási akciónapok lesznek csütörtöktől szombatig egész januárban