Hírzóna

A négy gyermeket nevelő édesanyák továbbra is mentesülnek az szja-fizetés alól

A négy gyermeket nevelő édesanyák továbbra is mentesülnek az szja-fizetés alól

2022. január 8., szombat
A négy gyermeket nevelő édesanyák továbbra is mentesülnek az szja-fizetés alól

A dolgozó, legalább négy gyermeket nevelő édesanyák a jövőben is mentesülnek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Zsigó Róbert hangsúlyozta,

"Magyarországon megbecsüljük az édesanyákat",

éppen ezért a kormány 2020 januárjától személyijövedelemadó-mentességben részesíti a négy, vagy több gyermeket nevelő édesanyákat. Ebben a világon egyedülálló kedvezményben a bevezetése óta majdnem 50 ezer édesanya részesült, 2021 szeptemberéig 36 milliárd forint összegben - közölte.

Az államtitkár úgy fogalmazott, "emlékszünk még arra, hogy 2010 előtt, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok időszakában nem segítették a gyermekeket nevelőket, nem támogatták a családokat, hanem megnehezítették az életüket". Hangsúlyozta, "2010 után Magyarországon családbarát fordulatot hajtottunk végre: támogatjuk a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést".

Zsigó Róbert aláhúzta, a kormány a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem elvett a családoktól, hanem minden eszközzel támogatta őket. "Mi továbbra is a családokért dolgozunk", mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.