Gazdaság

Visszavonják az állami támogatást a makói Continental-gyártól

Visszavonják az állami támogatást a makói Continental-gyártól

2021. december 2., csütörtök
Visszavonják az állami támogatást a makói Continental-gyártól

A hivatalos nevén ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói üzemével Lázár János tájékoztatása szerint szerződést bont a kormány.

Az önkormányzati képviselő már korábban is igen kemény véleményen volt a Continental-gyárról, amely nem túl emberien bánik a munkavállalókkal: korábban csendrendeletet vezettek be az intézményben. Lázár Facebook-posztjában most arról ír: a felvett munkahelymegtartó támogatások ellenére sem fizeti ki a gyár a dolgozóit, hanem inkább sorra építi le humántőkéjét.

Ehhez tette hozzá a képviselő, hogy információi szerint a magyar kormány kezdeményezte a szerződés felbontását a céggel, azaz a jövőben nem kapnának további állami támogatást.

- A pénz visszafizetése vereség a multinak, de még nem győzelem a kirúgott munkásoknak - fogalmaz a politikus posztjában. Azt ígéri, hogy ebben a harcban is számíthatnak rá az elbocsátott dolgozók. Szerinte a történtek egy fontos lépéssel érnek fel affelé, hogy ne lehessen büntetlenül átverni a magyar államot. ,,Tisztességtelen multik, vigyázó szemeteket Makóra vessétek!" - zárja gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.