Sport

Vereséggel zárta az évet a Szeged-Csanád GA

Vereséggel zárta az évet a Szeged-Csanád GA

2021. december 13., hétfő
Vereséggel zárta az évet a Szeged-Csanád GA


Rendkívül csípős hideg és szemerkélő havas eső fogadta a csapatokat a Merkantil Bank Liga idei utolsó bajnoki mérkőzésén. Az ünnepélyes kezdőrúgást ezúttal is egy szegedi sporthíresség végezte el, Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó indította útjára a labdát. 

Negyedóra elteltével előnybe kerültek a vendégek, miután egy sarokrúgást követően Lukács közelről a kapuba fejelt. A bekapott gólt követően Kóródi és Horváth is próbálkozott, de nem jártak sikerrel. 

Nem sokkal a fordulás után sikerült egyenlítenie a szegedieknek: egy szöglet nyomán Simon továbbított a kapuba. Sokáig nem örülhettek a kék-feketék, ugyanis egy perc elteltével Lukács fordulásból ismét bevette Molnár kapuját.

 

A folytatásban nagy erőket mozgósított a házigazda az egyenlítés érdekében, de a Békéscsaba nagyon taktikusan tördelte a játékot és húzta az időt. Kovács Milán előtt adódott a legnagyobb sansz, de a tizenhatosról eleresztett lövése pár centivel kapu mellé ment. A lila-fehérek defenzív játékuknak és jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően elvitték a három pontot a Szent Gellért Fórumból. 

Ez a vereség azt jelenti, hogy a Szeged-Csanád GA az ötödik helyen zárta az őszi szezont. Dragan Vukmir tanítványai a téli szünetet követően legközelebb január 30-án a III. Kerületi TVE otthonában folytatják a Merkantil Bank Liga küzdelmeit. 

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Punyi, Márkus).
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári (Dobos Á., 74.) – Simon Á. (Haruna, 68.), Kovács M. – Gréczi (Germán, 58.), Horváth K., Kóródi – Gajdos. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Békéscsaba: Czinanó – Puskás G. (Sipos G., 90.) Fazekas, Farkas M., Bora, Horváth P. – Varga Sz. (Hodoniczki, 63.), Zvara, Király P., Pantovics (Gránicz, 90.) – Lukács R. (Paudits, 75.).Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Simon Á. (58.), ill. Lukács (15., 60.)

Dragan Vukmir: – Először is gratulálok a Békéscsabának! Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Álmosan kezdtük a mérkőzést és az elején egy olyan gólt kaptunk, amelyet ezen a szinten nem szabad. Próbálkoztunk, a második félidő elején sikerült is egyenlítenünk, de egyből jött rá a válasz egy újabb elkerülhető gól formájában. Nem voltam elégedett a látottakkal, nagyon szomorú vagyok.

Kiemelt kép: Szeged-Csanád GA/ Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.