/

Tragédia is lehetett volna: gyerekeivel menekült a rendőrök elől, balesetet szenvedtek

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészen hihetetlen esetben emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy helybeli férfival szemben. Kiskorú gyermekeit – anyjuktól visszaszerezve – veszélyeztette, amikor a rendőrök elől menekült autóval. Nem sokon múlt a tragédia.

A vádlott és élettársa kapcsolatának megszakadását követően a 6 és 3 éves lányaik felügyeltét a bíróság az apjuknak ítélte. A gyerekekkel az édesanyjuk a gyermekjóléti szolgálatnál biztosított kapcsolattartáson találkozhatott. Még 2019. december 6-án a nő a vádlottal egyeztetett módon két lányát hazavitte magához ottalvásra édesanyja hódmezővásárhelyi lakásába, ahol a szétválást követően élt.

Másnap a gyerekekkel együtt azzal hívta fel a vádlottat, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, vele szeretnének maradni. A férfi délután 3 órakor a testvérével megjelent a társasház előtt, és volt párjával telefonon vitába keveredve követelte vissza a gyerekeket. Miután a lépcsőházba bejutottak, a lakás ajtaját ököllel verték, majd berúgták.

Az apa a lányait a hóna alá kapva indult kifelé, félrelökve az útból a nagymamát, akinek még a hátába is belerúgott.

A helyszínre érkező rendőrök elől menekülve a gyerekeket a vádlott a hátsó ülésre ültette, oda ő is beszállt, majd testvére a rendőrautót a füves útpadkán kikerülve nagy sebességgel menekülésbe kezdett. 

A város területén 100 km/h, a várost elhagyva pedig 180-200 km/h sebességre gyorsulva hajtott, míg egy körforgalomba érkező autónak ütközött.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a kislányokat a vádlottak nem gyermekülésben szállították, övvel bekötve és az időjárásnak megfelelően felöltöztetve sem voltak. Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be takarókkal.

Az események a kiskorúaknak súlyos érzelmi megrázkódtatást okoztak, azért is, mert az esetet követően az apa hónapokig nem engedte őket az édesanyjukkal kapcsolatot tartani. A járási ügyészség a férfit önállóan 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, míg őt és testvérét társtettességben elkövetett magánlaksértés vétségével vádolja.

Előző sztori

Orbán Viktor: azt várjuk, a harmadik oltások száma rakétasebességgel fog nőni

Következő sztori

Még mindig tízezer felett a napi fertőzöttek száma