Hírzóna

Szegedi oktató is van a Rátz Tanár úr díjasok közt

Szegedi oktató is van a Rátz Tanár úr díjasok közt

2021. december 1., szerda
Szegedi oktató is van a Rátz Tanár úr díjasok közt

21. alkalommal adta át a Magyar Tudományos Akadémia a Rátz Tanár Úr életműdíjat, melyet idén nyolcan kaptak meg, köztük a Szegeden oktató Kovács István.

Az életműdíjat olyan felsőtagozattól tanító fizika, kémia, és matematika pedagógusoknak adják át, akik maradandót alkottak tantárgyaik népszerűsítésében és a tehetséggondozás területén. Az elismeréssel együtt fejenként 1,5 millió forint jár.

A díjazott tanárok között van Csahóczi Erzsébet, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolából, Vankó Péter, a BME Fizikai Tanszékének tanára, valamint Pápai Gyuláné és Pápai Gyula, a fertődi Babos József Általános Iskola és a Soproni Szakképzési Centrum tanárai.

A díjban részesült továbbá Kovács István, a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola matematika szakos tanára.

- A mi feladatunk az, hogy megmutassuk és elismerjük azokat a természettudományos tárgyakat oktató pedagógusokat, akik hivatástudatukkal generációk jövőjére vannak pozitív hatással. - mondta Kroó Norbert, professzor, akadémikus, az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriumának elnöke. Hozzátette, szeretnének egyúttal példát mutatni a gazdasági szereplőknek is, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák az oktatást, hiszen az igazi befektetés a magyar gazdaság számára a tudásban rejlik, a tudás átadásának kulcsa pedig a pedagógusokban.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.