Balhé

Pisztolyt rántott egy szegedi áruháznál, hogy rendezze a vitát

Pisztolyt rántott egy szegedi áruháznál, hogy rendezze a vitát

2021. december 21., kedd
Pisztolyt rántott egy szegedi áruháznál, hogy rendezze a vitát

Két férfi ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, akik idén márciusban egy áruházi konfliktusukat fegyveres garázdaság útján próbálták meg lerendezni.

A két férfi Szegeden vásárolt még márciusban, amikor egyikük már a pénztárhoz tartva - figyelmetlenségből - rálépett a másik lábára. Ebből közöttük olyan heves vita kerekedett, hogy a pénztáros felszólította őket arra, hogy a hangoskodást fejezzék be, vagy vitájukat az üzlet elhagyása után rendezzék. A megsértett férfi azzal a felszólalással, hogy „majd kint megbeszélik a dolgot”, a bolt előtt valóban megvárta a másikat.

Ezután az áruház kijáratánál folytatták szóváltásukat, egymást kölcsönösen szidalmazták és lökdösték, mígnem az a vádlott, amelyik a társa lábára rálépett, ruházatából egy valódi lőfegyverre a megtévesztésig hasonlító gáz riasztópisztolyt vett elő, és ráfogta a másik férfira.

A megfenyegetett ekkor megpróbálta azt a kezéből kicsavarni, és a földre vitte őt, miközben a közelükben tartózkodóknak azt kiabálta, hogy vigyázzanak, mert fegyver van a férfinál.

Az esetnek végül a biztonsági őr fellépése vetett véget, akinek a vádlott a sikeresen elvett fegyverutánzatot átadta, és aki a rendőrség megérkeztéig az elkövetőket a helyszínen tartotta.

Vádiratában a járási ügyészség az egyik elkövetőt garázdaság alapesetével, míg a pisztolyt használó társát minősített garázdaság bűntettével vádolja. A két férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.